SVANULO I POLJACIMA: Masovno žene izbegle Ukrajinke!

Autor:

Svet

09.08.2023

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1,2 miliona izbeglica iz Ukrajine u Poljskoj većina su žene i to uglavnom lepe, mlade i obrazovane.

SVANULO I POLJACIMA: Masovno žene izbegle Ukrajinke!

Foto: pexels.com

Prosidba, veridba

Koja se Poljakinja prošle godine udala, možda je uhvatila poslednji voz. Devojke u toj zemlji zahvatila je panika dalje usamljene dočekati starost i krive izbegle Ukrajinke da im zavode momke i otimaju muževe, ali su zato Poljaci uvereni da im je svanulo i umesto emancipovanih zemljakinja žene vesele i lepe devojke iz komšiluka spremne za brak i rađanje dece.

Od 1,2 miliona izbeglica iz Ukrajine u Poljskoj većina su žene i to uglavnom lepe, mlade i obrazovane. Neke tek počinju život, druge su kod kuće ostavile momke i muževe, a odvojenost je često pokazala da ljubav nije bila toliko jaka kao što su mislile.

Mlade Poljakinje odmah su prepoznale opasnost. Istraživanje Varšavskog univerziteta pokazalo je da devojke do 29 godina pokazuju najveću netrpeljivost prema Ukrajinkama. One su objasnile da su odjednom osetile ogromnu konkurenciju na bračnom tržištu.

Mnogo je i svedočenja u medijima o propalim brakovima. Tako je 42-godišnja vlasnica farmaceutske kompanije uzela plavokosu i sivooku dadilju iz Ukrajine. Posle mesec dana muž je odbacio kuću, automobile i ženu koja mu je rodila dvoje dece. Mnogo gore je prošla Poljakinja Ana u čija je kuća u Oljčtinu postala leglo ljubavnog trougla kada je s mužem primila 31-godišnju Tatjanu, izbeglu iz Hersona.

- Muž mi je sve vreme govorio da sam se ugojila, da se nemarno odevam i ne šminkam, a sve više vremena provodio je s Tatjanom. A kada sam je poslala u prodavnicu izvikao se na mene i kroz sat vremena bila sam na ulici bez muža, novca i krova nad glavom. Bila sam blizu samoubistva, ali sam se zaposlila u supermarketu i čekam razvod kako bih povratila novac koji sam uložila u brak - ispričala je Ana.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading