Uhapšen osumnjičeni za napad na ruskog pisca Prilepina

Autor:

Svet

06.05.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RIA podseća da je rano jutros automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu.

Uhapšen osumnjičeni za napad na ruskog pisca Prilepina

Foto: YouTube/Printscreen

Osumnjičeni za umešanost u pokušaj ubistva ruskog pisca Zahara Prilepina priveden je danas u oblasti Nižnjeg Novgoroda, saopšteno je danas iz ruskog Minsitarstva spoljnih poslova.

- U oblasti Nižnjeg Novgoroda, policajci su priveli muškarca koji je možda umešan u dizanje u vazduh automobila u kome se nalazio Zahar Prilepin - navodi se u saopštenju.

RIA podseća da je rano jutros automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je Prilepin zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač poginuo, prenosi Tanjug.

Portparolka ministarstva Marija Zaharova je za napad na Prilepina okrivila Ukrajinu i Zapad.

- Činjenica je da su Vašington i NATO stvorili još jednu međunarodnu terorističku ćeliju - režim u Kijevu - napisala je ona na Telegramu i ocenila da je ''direktna odgovornost'' na SAD i Velikoj Britaniji.

- Molimo se za Zahara - dodala je. Kako navodi Rojters, Prilepin je romanopisac, poznat i kao otvoreni pobornik ruske invazije na Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading