ODMAZDA ZA ATENTAT NA PUTINA! UKRAJINCI SE UVEŽBALI: U najvećem ruskom udaru na Kijev od početka godine oborene sve rakete i dronovi (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

04.05.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je, dan nakon što je optužila Ukrajinu da je slanjem dva borbena drona na Kremlj pokušala atentat na ruskog predsednika Vladimira Putina, pokrenula najveći vazdušni udar na Kijev od početka godine.

ODMAZDA ZA ATENTAT NA PUTINA! UKRAJINCI SE UVEŽBALI: U najvećem ruskom udaru na Kijev od početka godine oborene sve rakete i dronovi (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube-Guardian, Facebook-Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”, Tanjug/AP

Serhij Popko, šef kijevske vojne administracije, izjavio je da je ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) uspela da uništi sve ruske rakete i dronove nad prestonicom.

On je naveo da je Kijev napadnut "baražnom municijom tipa Šahed i raketama, verovatno balističkim".

Foto: www.profimedia.rs

Ukrajinska porodica u skloništu u kijevskom metrou

- Nije bilo civilnih žrtava ni štete na stambenim zgradama - kazao je Popko.

Njegove reči o uspešno izvedenoj odbrani od ruskog vazduđnog udara na Kijev potvrdio je na Tviteru i Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, koji je dodao da je PVO oborila i 12 od 15 dronova koje je Rusija poslala na Odesu.

Sirene za vazdušni napad su se tokom jutra oglašavale širom Ukrajine zbog novih ruskih napada, a u Kijevu su se čule oko tri i po sata.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodmir Zelenski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je tokom nenajavljene posete Holandiji, gde će u Hagu održati govor u Međunarodom krivičnom sudu (MKS), negirao da je Kijev pokušao atentat na Putina.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

- Mi ne napadamo ni Putina ni Moskvu. Mi se borimo na našoj teritoriji. Mi branimo naša sela i gradove - poručio je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

24.05.2023 17:54

Da li ste vi potparol OSU i propagandna lobi agencije NATO ?