VAŽNO ZA SVE HRONIČNE BOLESNIKE! Stiglo upozorenje - sutra vas čeka OVO!

Autor:

Vesti

02.05.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogoršava se biometeorološka situacija!

VAŽNO ZA SVE HRONIČNE BOLESNIKE! Stiglo upozorenje - sutra vas čeka OVO!

Foto: Shutterstock

Tokom današnjeg dana blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima, astmatičarima i psihičkim bolesnicima, navodi se u biometeorološkoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). 

Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja, navodi RHMZ i dodaje da se savetuje oprez u saobraćaju.

Sutra će pogoršanje biometeorološke situacije izazvati pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i reumatskim oboljenjima, kao i asmatičarima. 

Bolovi u kostima i zglobovima, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. 
U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Počinje nestabilno vreme

- Nestabilan period sa smenom sunca i oblaka koji može doneti obilne kiše praćene pljuskovima i grmljavinom biće od četvrtka 2. maja, odnosno drugog dana praznika - rekao je za Republiku meteorolog Ivan Ristić.

Od četvrtka 2. maja počinje nestabilan period. Biće sve više oblaka koji mogu doneti lokalne kiše praćene grmljavinom i pljuskovima i pojačanim vetrom. Najviša dnevna temperatura kako se budemo približavali kraju nedelje i Uskrsu biće u postepenom padu i kretaće se u granicama normale za početak maja, između 20 i 25 stepeni. Jugoistočni vetar će oslabiti i prestati, a počeće da duva slab i umeren zapadni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading