ZELENSKI U HAGU! IDE PRAVO U MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD: Ukrajinski predsednik od Holandije traži rakete i borbene avione (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

04.05.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski boravi u nenajavljenoj poseti Holandiji, tokom koje će u Hagu otići u Međunarodni krivični sud (MKS).

ZELENSKI U HAGU! IDE PRAVO U MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD: Ukrajinski predsednik od Holandije traži rakete i borbene avione (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug-AP, Wikipedia

Ovaj sud je sredinom marta izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog počinjenih ratnih zločina tokom ruske agresije na Ukrajinu, među kojima je i nezakonita deportacija dece iz Ukrajine u Rusiju.

Zelenski će u MKS održati govor, a tokom posete Holandiji sastaće se i sa premijerom Markom Ruteom. Holandski mediji objavili su da će njih dvojica razgovarati o zahtevu Kijeva za isporuku holandskog dalekometnog oružja i borbenih aviona ukrajinskoj vojsci.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Pre Holandije Zelenski je bio u iznenadnoj poseti Finskoj, novoj članici NATO, gde se sreo sa predsednikom Saulijem Ninisteom i zajedno sa njim i liderima Švedske, Norveške, Danske i Islanda učestvovao na samitu nordijskih zemalja u Helsinkiju.

Foto: Tanjug/AP

Holandski premijer Mark Rute

Rusija je optužila Ukrajinu za pokušaj atentata na Putina slanjem dva borbena drona na Kremlj u noći između utorka i srede, što je Zelenski negirao.

Foto: Tanjug/AP

Zelenski na samitu nordijskih zemalja u Finskoj

- Mi ne napadamo ni Putina ni Moskvu. Mi se borimo na našoj teritoriji. Mi branimo naša sela i gradove - poručio je Zelenski.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading