ZELENSKI LJUT NA BAJDENA: Bela kuća ga nije obavestila da ga Pentagon špijunira (FOTO)

Autor:

Svet

03.05.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ga američki predsednik Džo Bajden nije obavestio o curenju informacija iz Pentagona koje se tiču ruske agresije na Ukrajinu i sposobnosti Kijeva da se odbrani.

ZELENSKI LJUT NA BAJDENA: Bela kuća ga nije obavestila da ga Pentagon špijunira (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Zelenski je za Vašington post naveo da ga Bela kuća nije kontaktirala i da curenje poverljivih informacija iz Ministarstva odbrane SAD "nije od koristi" za reputaciju Amerike, ali da ipak ceni podršku Vašingtona Kijevu.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Na pitanje da li je poverenje između SAD i Ukrajine narušeno time što je objavljeno da je Vašington navodno špijunirao visoke ukrajinske zvaničnike, uključujući i njega lično, Zelenski je naveo da to nije vredno narušavanja podrške Bajdena Ukrajini.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

Zelenski je poručio da je curenje poverljivih informacija nanelo štetu Ukrajini jer je Rusija unapred dobila pojedina obaveštenja.

Mladi američki vojnik Džek Tešeira uhapšen je u aprilu nakon što je utvrđeno da je na društvenoj mreži Diskord objavio tajne spise Pentagona.

Foto: Tanjug-AP

Hapšenje Džeka Tešeire

U poverljivim dosijeima koji datiraju iz februara navodi se da ukrajinska protivvazdušna odbrana rizikuje da ostane bez projektila i municije iz sovjetske ere u roku od nekoliko sedmica.

Foto: Tanjug-AP

Pentagon

Oleksij Reznikov, ukrajinski ministar odbrane, izjavio je sredinom aprila da je curenje podataka iz Pentagona sadržalo mešavinu istinitih i lažnih informacija o ukrajinskoj vojsci i da je to umanjilo negativan uticaj.

Foto: Tanjug/AP

Oleksij Reznikov, ministar odbrane Ukrajine

Portparol Pentagona Patrik Rajder rekao je za CNN da je američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao sa brojnim saveznicima, uključujuci Reznikova, u vezi sa curenjem poverljivih dokumenata o ratu u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading