TRAMP SE OGLASIO: Bajdenov reizbor dovešće do trećeg svetskog rata (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

25.04.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je odluku šefa Bele kuće Džoa Bajdena da se kandiduje za reizbor kazavši da bi to moglo da dovede do trećeg svetskog rata.

TRAMP SE OGLASIO: Bajdenov reizbor dovešće do trećeg svetskog rata (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

- Mislim da može da se desi nešto loše. Ova zemlja ima problema, završićemo sa trećim svetskim ratom. Oni pričaju o nuklearnom oružju, a mi imamo osobu koja ne razume šta se dešava. Ukrajina i Rusija se bore i mi smo uvučeni u to. To će biti katastrofa - izjavio je Tramp u intervjuu za Njuzmaks.

Foto: Tanjug/AP

 

On je ocenio da je Bajdenova neuspešna spoljna politika pojačala globalne tenzije i nuklearne razgovore.

- Imate Kinu i Tajvan koji nikada nisu razgovarali na ovaj način kada sam ja bio predsednik, jer su znali su da ne mogu tako da razgovaraju. Postojalo je nula šanse da bi Ukrajina i Rusija radile ono što rade upravo sada - kazao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

Nekadašnji republikanski predsednik je ocenio da je bezuslovno povlačenje američkih trupa iz Avganistana ukazalo na slabost SAD.

- Mislim da je to bio najsramotniji trenutak u istoriji naše zemlje i niko nikada nije video ništa slično. Kada Putin vidi to, kao i svi oni, i (kineski) predsednik Si (Đinping), (severnokorejski vođa) Kim Džong Un, kada u Iranu vide šta se dešava, oni svi vide slabost - rekao je Tramp.

On je ukazao na Bajdenove kognitivne poteškoće i rekao da veruje da najstariji predsednik u istoriji neće osvojiti novi mandat na izborima 2024. Tramp je kritikovao Bajdena što je kandidaturu objavio putem video snimka, umesto da se uživo obrati naciji.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading