ZVANIČNO! Bajden objavio kandidaturu za novi mandat! Kaže da se bori za dušu Amerike (VIDEO)

Autor:

Svet

25.04.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden tvrdi da će prava na abortus, odbrana demokratije, prava glasa i mreža socijalne zaštite biti među najvažnijim pitanjima na glasanju 2024. godine.

ZVANIČNO! Bajden objavio kandidaturu za novi mandat! Kaže da se bori za dušu Amerike (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Predsednik Džozef Bajden je u utorak zvanično objavio svoju kandidaturu za reizbor, otpočevši bitku da ubedi zemlju da njegov rekord zaslužuje još četiri godine u Beloj kući i da njegove godine neće smetati njegova sposobnost da vlada.

Svaka generacija ima trenutak kada mora da brani demokratiju i svoju osnovnu slobodu. Verujem da je to pripalo nama. Zato se kandidujem za novi mandat za predsednika SAD. Pridružite nam se, da završimo posao.

Kako piše BBC, zvanično je pokrenuta kampanja Bajdena za reizbor - u vidu trominutnog videa koji počinje sa jednom rečju: Sloboda.

 

 

- Kada sam se kandidovao za predsednika pre četiri godine, rekao sam da se borimo za dušu Amerike. I još uvek se borimo - rekao je on u video snimku, koji je počeo slikama aktivista za pobunu i prava na abortus 6. januara 2021. koji protestuju pred Vrhovnim sudom SAD.

Bajden tvrdi da će prava na abortus, odbrana demokratije, prava glasa i mreža socijalne zaštite biti među najvažnijim pitanjima na glasanju 2024. godine.

On kaže da će birači biti suočeni sa izborom da sledećoj generaciji ostave "više slobode ili manje" i "više prava ili manje".

- Svaka generacija Amerikanaca se suočila sa trenutkom kada je morala da brani demokratiju, da se zalaže za naše lične slobode i da se založi za naše pravo glasa i naša građanska prava. Ovo je naše - kaže Bajden u videu.

Osvrćući se na svoju predizbornu poruku iz 2020. da su Amerikanci "u borbi za dušu" svoje nacije, predstavio je slogan za 2024.: „Hajde da završimo posao“.

Potpredsednica Kamala Haris ponovo će biti njegova potpredsednica, najavila je ona istovremeno kad i Bajden.

Američki pejzaž se značajno promenio od Bajdenove kampanje pre četiri godine, piše "Gardijan". Zemlja se i dalje bori sa ožiljcima pandemije koja je odnela više od 1,1 milion života i sa inflacijom koja nije istorijski maksimum, ali je i dalje bolna za potrošače. Amerikanci su i dalje duboko podeljeni, zgroženi gubitkom federalnih prava na abortus, masovnim pucnjavama koje se skoro svake nedelje održavaju i pogoršanjem klimatskih katastrofa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading