NEOČEKIVAN UDARAC ZA BAJDENA, U TRKU ULAZI NEĆAK SLAVNOG PREDSEDNIKA: Izbori u SAD su upravo postali još neizvesniji!

Autor:

Svet

06.04.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert F. Kenedi Džunior izaziva Bajdena za predsednicku nominaciju.

NEOČEKIVAN UDARAC ZA BAJDENA, U TRKU ULAZI NEĆAK SLAVNOG PREDSEDNIKA: Izbori u SAD su upravo postali još neizvesniji!

Foto: Tanjug/AP

Demokrata Robert F. Kenedi Džunior, aktivista protiv vakcina i potomak jedne od najpoznatijih političkih porodica u SAD, kandidovao se u trci za predsednika na izborima 2024. godine.

Kenedi je u sredu podneo izjavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji i na taj način izazvao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za nominaciju demokrata,  objavio je AP.

Kenedi (69), nećak američkog predsednika Džona F. Kenedija i sin njegovog ubijenog brata Roberta F. Kenedija, nekada je bio autor bestselera i advokat za životnu sredinu. 

Kenedi je, međutim, pre više od 15 godina, postao jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcinacije, tvrdeći da vakcine nisu bezbedne. 

Stručnjaci za javno zdravlje, pa čak i članovi njegove porodice, opisali su njegov rad kao obmanjujući i opasan, objavila je američka agencija. 

Kenedi je dugo bio uključen u pokret protiv vakcina, ali su se napori intenzivirali nakon pandemije i razvoja vakcina protiv korone.

Kenedijeva dobrotvorna organizacija protiv vakcina, Children's Health Defense, napredovala je tokom pandemije, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. godini na 6,8 miliona dolara, prema podnescima podnetim regulatornim organima za dobrotvorne organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading