ATENTAT NA PUTINA! NAPAD UKRAJINSKIH DRONOVA NA KREMLJ: Pojavio se snimak, Rusija odmah najavila odmazdu, Putin radi van Moskve (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

03.05.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je optužila Ukrajinu da je pokušala atentat na predsednika Vladimira Putina dronom koji je poslat ka Kremlju.

ATENTAT NA PUTINA! NAPAD UKRAJINSKIH DRONOVA NA KREMLJ: Pojavio se snimak, Rusija odmah najavila odmazdu, Putin radi van Moskve (FOTO, VIDEO)

Foto: Twitter-francis_scarr, tankug-ap profimedia

Navodi se da je cilj bilo ubistvo Putina. Ruski mediji preneli su navode Kremlja da se radilo o "isplaniranoj terorističkoj akciji".

U napadu su korišćena dva drona koje je uništila ruska protivvazdušna odbrana.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

- Vladimir Putin nije povređen niti je naneta materijalna šteta zgradama - navedeno je i z Kremlja.

Foto: Printscreen/Twitter

Eksplozija u Kremlju

Zapadni mediji navode da su stanovnici Moskve izvestili o dve eksplozije u Kremlju koje su se desile u noći između utorka i srede iza dva sata posle ponoći, nakon čega je nestalo struje u ruskoj prestonici.

Iz Putinovog kabineta je navedeno da niko nije povređen i da će sada uslediti "mere odmazde".

Foto: Twitter-francis_scarr

 

- Kremlj je procenio da su ove akcije bile planirani teroristički čin i pokušaj ubistva predsednika (Vladimira Putina) uoči Dana pobede i parade 9. maja. Ruska strana zadržava pravo da preduzme mere odmazde gde i kada bude smatrala da treba da budu izvedene - navedeno je iz Kremlja.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je objavio da je šef Kremlja u sredu normalno obavljao dužnosti u zvaničnoj rezidenciji koja se nalazi van Moskve.

Foto: Tanjug/AP

Putinov portparol Dmitrij Peskov

Ovaj incident se desio samo nekoliko dana uoči parade povodom Dana pobede koju je Rusija planirala da organizuje na Crvenom trgu u Moskvi. Bilo je izveštaja da su ruske vlasti strahovale da bi ta ceremonija mogla da bude meta ukrajinskih napada borbenim dronovima.

Nezavisni ruski mediji su prošle nedelje objavili da je radnicima gradskih službi u Moskvi, u okviru priprema za paradu, naređeno da patroliraju ulicama i traže eventualne bombe ili dronove.

Ukrajinske vlasti nisu još uvek komentarisale tvrdnju Rusije o napadu dronovima na Kremlj, a ranije su negirale da izvode napade na rusku teritoriju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Uh

03.05.2023 15:12

Ne bih bio ukrajincima u kozi