SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA MOSKVOM: Ukrajinci pokušali likvidaciju odbeglog agenta SBU (VIDEO)

Autor:

Svet

12.04.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prozorov se preselio u Rusiju pre nekoliko godina, i istraživao je zločine kijevskog režima.

SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA MOSKVOM: Ukrajinci pokušali likvidaciju odbeglog agenta SBU (VIDEO)

Foto: X/Viory Video/Printscreen

U eksploziji automobila na severu Moskve povređen je bivši potpukovnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), Vasilij Prozorov, potvrdio je za "RIA Novosti" njegov pomoćnik.

- Ne brinite, živ je. Nastaviće da radi - kazao je pomoćnik Prozorova, napomenuvši da je bivši službenik SBU zadobio povrede ruke i noge.

Prozorov se preselio u Rusiju pre nekoliko godina, i istraživao je zločine kijevskog režima.

Pre toga je, kako je naveo, od 2014. sarađivao sa ruskim obaveštajnim službama dajući im informacije o napretku takozvane antiterorističke operacije (ATO) u Donbasu.

Prethodno je saopšteno samo da je u moskovskom okrugu Zapadno Degunino, na Korovinskom auto-putu, eksplodirala crna "Tojota lend kruzer prado".

Prema preliminarnim podacima, u automobilu se nalazila eksplozivna naprava.

Odeljenje za Severni administrativni okrug Istražnog komiteta Ruske Federacije za Moskvu pokrenulo je krivični postupak.

Odeljenje je navelo da istražitelji, kriminolozi i službenici hitne pomoći istražuju mesto incidenta.

Ovo nije prvi atentat na Prozorova. Naime, pre oko godinu dana, grupa diverzanata dobila je zadatak da ga likvidira nakon konferencije za novinare u Berđansku, na kojoj je Prozorov razotkrio aktivnosti SBU.

Ruske specijalne službe su uhapsile diverzante, kod kojih su pronađeni eksplozivna naprava snage jednog kilograma TNT-a sa razornim elementima, tri bacača fragmentacionih granata VOG i dve bombe F1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading