UKRAJINA TVRDI DA NEMA VEZE S ATENTATOM NA PUTINA: Savetnik Zelenskog kaže da im to ne bi pomoglo na bojnom polju (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

03.05.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihailo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, odbacio je navode Kremlja da je Kijev pokušao da napadom dronovima na Kremlj ubije ruskog predsednika Vladimira Putina.

UKRAJINA TVRDI DA NEMA VEZE S ATENTATOM NA PUTINA: Savetnik Zelenskog kaže da im to ne bi pomoglo na bojnom polju (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Podoljak je za Rojters kazao da Ukrajina nema nikakve veze s ovim napadom i dodao da takve akcije Kijevu ne bi pomogle na bojnom polju, već bi samo isprovocirale Rusiju da pokrene radikalnije akcije.

On je naveo da tvrdnje Moskve da Ukrajina stoji iza napada ukazuju na to da se Rusija sprema za "teroristički napad" velikih razmera na Ukrajinu u narednim danima.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Rusija je optužila Ukrajinu da je poslala dva borbena drona na Putinovu rezidenciju u Kremlju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Ovo nije bio prvi ukrajinski pokušaj atentata na Putina, pošto je, prema navodima medija, prethodno poslala dron-kamikazu na industrijski kompleks kod Moskve koji je ruski predsednik trebalo da poseti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading