RAZDOR U KREMLJU, VISOKI OFICIRI VOJSKE I FSB OKRENULI LEĐA PUTINU: Moćnici iz bezbednosnog bloka besni, RUSKOM PREDSEDNIKU ZAMERAJU KRUCIJALNE GREŠKE!

Autor:

Svet

28.04.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovi ruske vojske i službe Bezbednosti Ruske Federacije (FSB) okrenuli su leđa predsedniku Vladimiru Putinu zbog ozbiljnih grešaka u ratu u Ukrajini, piše britanski tabloid Miror.

RAZDOR U KREMLJU, VISOKI OFICIRI VOJSKE I FSB OKRENULI LEĐA PUTINU: Moćnici iz bezbednosnog bloka besni, RUSKOM PREDSEDNIKU ZAMERAJU KRUCIJALNE GREŠKE!

Foto: Tanjug/AP

Pojedini visoki oficiri ruske vojske i službenici FSB žestoko su zamerili ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog ozbiljnih grešaka u ratu na teritoriji Ukrajine.

Kako navodi Miror, delovi moćnog bezbednosnog bloka "soloviki", sastavljenog uglavnog od bivših pripadnika KGB, ruskom predsedniku zameraju što je odlučio da se fokusira na orgraničeni rat i teritoriju Donbasa, umesto, kako se navodi, na celu Ukrajinu.

Prema najnovijim izveštajima na koje se poziva britanski tabloid, Putinu je kao najveća greška zamereno što je odustao od juriša na Kijev.

- Unutrašnja trvenja u Kremlju oko opšteg rata u Ukrajini došla su do izražaja pošto je primetna distanca između moćnika iz Kremlja i samog Putina - rekao je Andrej Soldatov, ruski ekspert za bezbednost, prenosi Miror. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sličnog mišljenja je i istraživačka novinarka Irina Boroganova iz Intituta za analizu Evropski politika koja smatra da sve vidljivi razdor između Putina i pripadnika "solovikija" itekako treba uzeti u obzir kada se analizira nastavak rata u Ukrajini.

- Visoki ruski zvaničnici smatraju da se Zapad bori svim sredstvima, uključujući i isporuku sofisticiranog oružja Kijevu, dok ruske snage deluju u okviru ograda koje su karakteristične za vreme uslovnog mira, što kod njih stvara nezadovoljstvo - zajednički je zaključak izvora na koje se poziva Miror. 

- Ukratko, delovi ruskog državnog vrha zahtevaju opšti rat, uključujući i mobilizaciju - navodi se u članku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako objašnjava britanski tabloid, tvrdnje o razdoru u Kremlju idu ruku pod ruku sa stavovima koje je nedavno na svom blogu obelodanio Aleksandar Arutinov, vetaran Specnaca, koji je u video snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama od Putina zahtevao "masovnu eskalaciju".

- Dragi Vladimire Vladimiroviču, molim te da odlučiš - da li smo mi u ratu ili se samo zabavljamo. Udarimo ih, uništimo njihove aerodrome. Pretvorimo ih u kratere sa Meseca, tako da nijedan jedini avion ne može da poleti. Mi moramo uništiti njihovu železnicu raketama od kojih će im trebati godine da se oporave. Zaista ne razumem, zašto naši najbolji vojnici ne odu sve da završe - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Hercegov grad

28.04.2022 12:31

I ha sam za totalan odgovor Rusije na provokacije i koruscenje zapadnog oruzja h borbj ptotiv ruskr vojske!

Odgovori 28 11
Vladimir

01.05.2022 09:35

@Hercegov grad - @hercegov grad... Ti bi da, ubijaš drugi narod kao Rusi samo što žele da žive slobodno? Šta si to ti, đavo iz pakla... gde ti je kefalo?

Lilian

03.05.2022 07:54

@Vladimir - Vladimire,Sta su ble drzave NATO-a (19) koje su bombardovale Srbiju?

Pik

28.04.2022 12:46

Britanski Miror i ostali Britanci lažu a Vi što širite laži za 1xbarel nafte. Sram

Odgovori 43 8