PUTINOVA ČISTKA! DRAMATIČNE VESTI IZ KREMLJA: Smenjeno 150 visokih bezbednosnih zvaničnika, šef Pete službe u zatvoru!

Autor:

Svet

12.04.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je masovnu čistku bezbednjaka posle neuspešne invazije na Ukrajinu, pišu britanski mediji.

PUTINOVA ČISTKA! DRAMATIČNE VESTI IZ KREMLJA: Smenjeno 150 visokih bezbednosnih zvaničnika, šef Pete službe u zatvoru!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin u najnovijem intervjuu nije krio nezadovoljstvo ponašanjem Zapada

Kako navodi Miror pozicajući se na izveštaje istraživačke novinarske organizacije Belingkat, Putin je smenio oko 150 bezbednosnih zvaničnika, mahom iz Pete službe FSB, koja je naslednik nekadašnjeg KGB.

Petu službu, kako se navodi, osnovao je upravo Putin 1998. godine, kada je bio direktor FSB, a ta služba trebalo je prevashodno da se bavi operacijama u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza.

Kako piše britanski tabloid, jedan od onih koji se našao na Putinovoj meti je Sergej Beseda, načelnik Pete službe FSB, koji je bio u kućnom pritvoru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prema navodima, on je stavljen u ozloglašeni zatvor Lefortovo, što sugeriše da će se suočiti sa velikim optužbama za propuste u obaveštajnim podacima, tvrdi se.

Putin je na brifinzima tajnih službi, dodaje se u članku Mirora, bio ubeđen da će njegove trupe dočekati mnogi Ukrajinci i da će postići brzu pobedu.

- U stvarnosti su se suočili sa neumoljivom opozicijom. Ovaj potez će se smatrati upozorenjem drugim visokim Putinovim pomoćnicima od kojih se očekuje da preuzmu krivicu za ogroman broj poginulih Rusa u Ukrajini. Slučaj Besede istražuje Vojno-istražno odeljenje Istražnog komiteta - prenosi Miror reči ruskog obaveštajnog stručnjaka Andreja Soldatova.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

30.04.2022 07:59

Putin i njegovi saradnici su bili u pravu, pogledajte samo snimke sa terena običan narod svuda dočekuje Rusku vojsku sa velikom zahvalnošću i radošću jedino kome smeta Ruska vojska je vlast u ukrajni i njihovim pomagačima sa zapada...