PONUDA JE NA STOLU, ČEKA SE ŠTA ĆE REĆI PUTIN: Zelenski predložio razmenu, EVO O ČEMU SE RADI!

Autor:

Svet

13.04.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponudio je danas Rusiji da bivšeg poslanika stranke Opoziciona platforma - Za život, Viktora Medvedčuka, razmeni za Ukrajince koje je zarobila ruska vojska.

PONUDA JE NA STOLU, ČEKA SE ŠTA ĆE REĆI PUTIN: Zelenski predložio razmenu, EVO O ČEMU SE RADI!

Foto: Tanjug/AP

Zelenski je u video obraćanju rekao da se Medvedčuk, koga smatraju za saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, krio 48 dana i da je uhvaćen prilikom pokušaja da napusti Ukrajinu, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ocenio je kao posebno cinično to što je Medvedčuk koristio vojnu kamuflažu.

- Pokušao je da se tako preruši. Takav ratnik. Takav patriota. Pa, ako je Medvedčuk sam odabrao vojnu uniformu za sebe, onda potpada pod ratna pravila - rekao je Zelenski.

Šef Službe bezbednosti Ukrajine Ivan Bakanov (SBU) potvrdio je sinoć da je Medvedčuk uhapšen.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana od početka vojne intervencije Rusije u Ukrajini i od tada mu se gubi trag.


Kijev Medvedčuka sumnjiči za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

U Ukrajini se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva "ličnim prijateljem", a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading