(FOTO) OVU REČENICU MU NEĆE OPROSTITI: Đokovića ne ostavljaju na miru, GNUSNE UVREDE ne prestaju!

Autor:

Sport

01.08.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta je podlegao pritisku i nije uspeo da se vrati iz Tokija sa medaljom, a javnost ne prestaje sa kritikama i osudama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

 

Đoković je zbog fizičkog i psihičkog premora ostao bez jedinog nedosanjanog sna i "Zlatnog slema".

Momenti u kojim je bilo najvidljivije da se Novak bori sam sa sobom je polufinalni meč sa Zverevim kada je posle sjajnog prvog seta dozvolio preokret, a ono što je bilo najčudnije je osećaj ravnodušnosti u trenucima kada mu finale klizi iz ruku.

Potom je poražen i u dublu sa Ninom Stojanović, a u meču za bronzu protiv Pabla Karanja Buste je sva frustracija izašla na videlo. Vikao je Novak, lomio rekete, ali povratka nije bilo.

Na kraju, nije imao snage da joj jednom izađe na teren, pa je meč za bronzu u miks dublu predat.

Svi znamo šta je usledilo nakon ovog poteza koji je sigurno bio njegov najteži u karijeri...

Javnost se obrušila na Novaka rečima da je izdao Srbiju, da je načinio nespotski potez, a onda se iz konteksta izvlačila svaka moguća rečenica i koristila protvi najboljeg na svetu.

- Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente- rekao je Novak.

 

 

- Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis. Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom- dodao je srpski as.

Odmah su strani mediji upleli Amerikanku Simon Bajls koja je takođe odustala od takmičenja zbog pritiska, što Novak naravno nije imao u planu, a onda im je Đokovićevo odustajanje došlo u pravom momentu da ga stave na "stub srama".

Društvenim mrežama se šire gnusni komentari, a među njima se izdvojila jedna karikatura.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading