Kakva čast: Vučević u društvu Čembrlena i Barklija!

Autor:

Sport

18.05.2020

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka NBC napravio je analizu najgorijih trejdova koja su napravli čelnici Filadelfije, a u vrhu liste se nalazi odluka da se Nikola Vučević pošalje u Orlando 2012. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Vučević

Kolege iz SAD, smatraju da je taj trejd među pet najgorih kada su Siksersi u pitanju. Vučević je nakon odlične debitantske sezone u NBA trejdovan i to u paketu sa jednim od najboljih defanzivaca lige Andreom Igudalom, te Morisom Harklesom i dva pika iz prve runde drafta.

Filadelfija je u pomenutom trejdu dobila Endrua Bajnama, kao i Džejsona Ričardsona. Vučević je kasnije postao Ol star centar i godinama najbolji igrač Orlanda, a Igudala osvojio tri šampionske titule.

Fila se nije proslavila sa trejdovima tako se 1992. odrekla legende Čarlsa Barklija, za Džefa Hornačeka, Endrua Longa i Tima Perija. U prvoj sezoni za Feniks, godinu kasnije, Barkli je osvojio nagradu MVP za najboljeg igrača NBA sezone…

Ni to nije kraj. Sada već daleke 1968. godine, nakon sezone sa 62 pobeda, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Vilt Čemberlen trejdovan je u Los Anđeles Lejkerse, za danas zaboravljene Darala Imhofa, Džerija Čembersa i Arčija Klarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading