PLESALI SU NA IVICI PONORA: Lider izbegao poraz - nekadašnja vedeta Partizana brža od sudijske pištaljke!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.04.2024

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel dve crveno-ele ekipe okončan je podelom bodova.

PLESALI SU NA IVICI PONORA: Lider izbegao poraz - nekadašnja vedeta Partizana brža od sudijske pištaljke!

Foto: Lična arhiva Brane Ilića

Brana Ilić

Lider vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana, ekipa GFK Slovena iz Rume, u okviru 21. takmičarske runde imala je jedno od, verovatno najtežih gostovanja do kraja ovosezonskog takmičenja.

 

Rumljani su gostovali na Gradskom stadionu u Kikindi gde su odmerili snagu sa istoimenom ekipom, a susret je u rezultatskom smislu rešen u samom finišu meča.

Tokom prvih 45 minuta igre pogodaka nije bilo, a sam početak nastavka igre donosi pravi šok ekipi koja se smatra glavnim favoritom za osvajanje šampionske titule i plasman u Prvu ligu Srbije.

Igrao se 47. minut kada je Andrej Bencke i pored činjenice da je bio okružen trojicom protivničkih fudbalera, uputio sjajan centaršut koji je Dejan Ivanović pretvorio u pogodak. Samo dva minuta kasnije fudbaleri OFK Kikinde izvode kontranapad iz školskih udžbenika i asistent kod prvog pogotka, rutinski matira Matiju Šegavca za neočekivanih 2:0.

I kada se očekivalo da će lider doživeti peti ovosezonski neuspeh. Marko Janjić i Brana Ilić uspevaju da dovedu svoj tim do vrednog boda. Janjić u 86. minutu uspeva iz neposredne blizine da zatrese mrežu Kikinđana, a u prvom minutu nadoknade vremena Brana Ilić je bio uspešan sa bele tačke, a pre toga je Nikola Maksimović nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru domaćina i sudija Dušan Pjevac je opravdao pokazao na jedanaesterac.

 

 

- Srpska liga Vojvodina, 20. kolo:

OFK Kikinda (Kikinda) - GFK Sloven (Ruma) 2:2 (2:2)

Strelci: D. Ivanović u 47. i A. Bencke u 49. minutu za OFK Kikindu; M. Janjić u 86. i B. Ilić u 90+1 iz jedanaesterca za GFK Sloven

Stadion: Gradski stadion u Kikindi

Sudija: Dušan Pjevac

Žuti kartoni: A. Bjelić, N. Lukić, Ž. Jokić, V. Lolić (OFK Kikinda); I. Batalo, R. Protić, N. Maksimović, A. Radišić (GFK Sloven)

OFK Kikinda (Kikinda): Žilić, Jokić, Lukić, Belić, Stanaćev (Radovanović, Adamović)), Bencke (Đukić), Nađpal, Mojsilović, Živojnov (Ivanović), Remigus, Lolić (Mirkov).

GFK Sloven (Ruma): Šegavac, Simić, Radović (Protić), Velikić (Jandrić), Ilić, Savinović, Batalo (Popović), Radišić, Marinkoviić (Maksimović), Kuljanin (Janjić), Ignjić.

Zahvaljujući porazu najbližeg pratioca, ekipe Železničara iz Inđije na gostovanju u Zrenjaninu, lider je i pored remija uspeo da uveća bodovnu prednost u odnosu na drugopalsirani tim.

U narendom takmičarskom kolu GFK Sloven u rumi dočekuje Podunavac iz Belegiša, dok će OFK Kikinda na gostovanju Borcu u Šajkašu pokušati da stigne do trijumfa nakon dva uzastopna remija.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading