VEROVALI, ILI NE: Povreda ga je sprečila da zaigra u jednom od članova velike četvorke Ju-fudbala - danas, u osmoj deceniji života ne želi da "okači kopačke o klin"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.04.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro poznato ime sa stadiona nekadašnje Jugoslavije i dalje "trči za bubamarom".

VEROVALI, ILI NE: Povreda ga je sprečila da zaigra u jednom od članova velike četvorke Ju-fudbala - danas, u osmoj deceniji života ne želi da "okači kopačke o klin"!

Foto: FK Partizan Vitojevci

Prethodnog vikenda na programu su bili mečevi prve prolećne runde u okviru Međuopštinske lige Kikinda-Žitište, a duel koji će svakako istati upisan u analima ne samo srpskog, već i evropskog fudbala, odigran je na stadionu u Međi, gde je domaći Proleter ugostio ekipu Terekveša iz Hetine.

 

Domaća ekipa nalazi se u gornjem delu tabele, ali bez realnh šansi da se uključi u borbu za sam vrh tabele i plasman u peti stepen srpskog klupskog fudbala, Područnu fudbalsku ligu Zrenjanin i sa epitetom favorita dočekali su duel protiv ekipe iz Hetine.

Prema očekivanju domaćin je slavio rezultatom 2:0 golovima Mladena Mladenovića u 34. i Žive Kojića iz jedanaesterca u 52. minutu meča, ali je duel dve ekipe svakako obeležio detalj iz 56. minuta kada se u dresu Proletera, na terenu našao Dragiša Kosnić koji je zamenio Srđana Klimovića.

Ništa u navedenom verovatno i ne bi bilo čudno da Kosnić nije nedavno ušao u svoju osmu deceniju života.

Naime, stariji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu možda se i sećaju Dragiše Kosnića koji je nosio dres zrenjaninskog Proletera u najslavnijim godinama kluba sa Begeja kada cu crveno-beli neretko umeli i da "zagorčaju život" "velikoj četvorci Ju-fudbala".

Međutim, usled teško povrede, preloma obe potkolenične kosti na utakmici protiv Rudara iz Ljubije nije došlo do transfera u jedan od fudbalskih velikana, a kuriozitet jeste činjenica da su ga upravo na navedenom meču pratili emisari Crvene zvezde, Partizana i splitskog Hajduka.

I pored teške povrede i gotovo dvogodišnjeg oporavka, Kosnić se vratio fudbalu i zabeležio je više od sto nastupa u dresu zrenjaninskog velikana.

Foto: Printscreen/www.deperu.com

O njemu su i pre par godina pisali inostrani mediji

 

O navedenom nastupu, verovatno i najstariji aktivni fudbaler na našim podnebljima, za "Sportski žurnal" je izjavio:

- Pozvali su me ljudi iz uprave da zaigram, jer nisu imali jedanaest igrača i nisam mogao da ih odbijem. Bio sam na terenu svih 90 minuta, jer sam još aktivan i uvek spreman. Registrovan sam za klub i legalno sam bio na terenu, mada mi je žao što nema mlađih. Međa je malo selo i mladi su otišli u druge sredine zbog posla, ali klub osnovan 1920. godine još održavamo u životu mada je sve teže. Volimo klub i selo i verujem da ćemo i dalje igrati, a nije važno u kojem rangu.

Dragiša Kosnić predstavlja samo potvrdu ustaljene krilatice da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading