JOŠ JEDAN ISPIT JE POLOŽEN: "Semestar" se uspešno privodi kraju - uskoro će i kompletna akademska godina biti "očišćena"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.04.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još devet ispita je preostalo kako bi se godina mogla smatrati uspešnom.

JOŠ JEDAN ISPIT JE POLOŽEN: "Semestar" se uspešno privodi kraju - uskoro će i kompletna akademska godina biti "očišćena"!

Foto: FK Studentski grad

U okviru 21. kola beogradske grupe srpskoligaškog karavana, na stadionu u Vojvođanskoj ulici odigran je novobeogradski derbi u kojem je Studentski grad dočekao komšije sa "Traktor Arene", ekipu Ušća.

 

Gosti su tokom prethodne jeseni predstavljali najprijatnije iznenađenje ovosezonskog takmičenja i potajno su se sve pristalice kluba sta igrališta pokraj Hale sportova "Ranko Žeravica" nadali da ekipa moda može i da napadne plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala, ali je početkom meseca novembra prethodne godine ekipa ušla u seriju loših rezultata koja traje već pet meseci.

Tokom navedenog perioda Ušće je na osam mečeva osvojilo svega četiri boda, a u duelu sa Studentskim gradom nastavljena je serija poraza.

Od prvog zvižduka sudije Aleksandra Atanasova obe ekipe su krenule ofanzivno ka golu protivnika i već u uvodnim trenucima meča viđena je po jedna izgledna prilika sa obe strane. 

Oko 150 ljubitelja fudbala prvi, a ispostavilo se jedini pogodak videlo je u 28. minutu. Andrija Vukmanović je neropisno u svom kaznenom prostoru zaustavio Vuka Kneževića i dileme za sudiju Atanasova nije bilo, pokazao je na "kreč". Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ljubomir Pavlović - 1:0.

Do odlaska na odmor beležimo još tri sjajne prilike. Gosti su u 37. minutu mogli da stignu do poravnanja rezultata, ali Nikola Terzić zaustavio udarac Andreja Škobalja, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena izgledne prilike za domaćina propustili Luka Kožović koji je uzdrmao okvir gola i Marko džodan kojeg je golman Kokot zaustavio u odsudnom trenutku.

Nastavak igre doneo je znatno manje uzbuđenja, tako da je meč okončan minimalnim trijumfom domaćina koji su, opšti je utisak, upravo za jedan gol bili bolji rival na terenu.

Foto: FK Studentski grad

Već sada se može reći da je iza njih uspešna akademska godina

 

- Srpska liga Beograd, 21. kolo:

Studentski grad (Novi Beograd) - Ušće (Novi Beograd) 1:0 (1:0)

Strelac: Lj. Pavlović u 28. minutu iz jedanaesterca

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 150

Sudija: Aleksandar Atanasov

Žuti kartoni: P. Popadić (Studentski grad); L. Stevanović, A. Škobalj, A. Brkljač (Ušće)

Studentski grad (Novi Beograd): Terzić, Mladenović, Stefanović (Milošević), Krstović, Popadić, Kožović, Nikolić (Gavrilović), Knežević (Bulajić), Pavlović, Džodan (Mrđenović), Lepojević (Miletić).

Ušće (Novi Beograd): Kokot, Zvizdić, Mašanović, Džambas, Trajković, Stevanović (Brkljač), Baltić, Vukmanović, Škobalj (Glušica), Stamenković (Čolić), Ristić.

Priliku da nastavi svoju uspešnu seriju Studentski grad će imati narednog vikenda kda će na Carevoj ćupriji gostovati BASK TEK-u, dok će Ušće na "Traktor Areni" probati u duelu sa ekipom Sinđelića da stigne do prve prvenstvene "trojke" nakon punih pet meseci.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading