JEDNO OD TEŽIH GOSTOVANJA U LIGI JE "REŠENO": Minimalac tima iz Dudovice protiv jako dobrog sastava iz Mirijeva!

Autor:

Sport

01.04.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrač utakmice, mladi Nikolaj Maksimović.

JEDNO OD TEŽIH GOSTOVANJA U LIGI JE "REŠENO": Minimalac tima iz Dudovice protiv jako dobrog sastava iz Mirijeva!

Foto: OFK Budućnost Dudovica

U okviru 20. kola Beogradske zone ekipa Balkan Mirijeva ugostila je sastav Budućnosti iz Dudovice, domaći tim je u ovaj meč ušao sa sedme pozicije (30 osvojenih bodova), dok su gosti sa 15 bodova više bili na liderskom mestu.

Republika

Tim iz Mirijeva je jedan od boljih domaćina u ligi, pa je ovo gostovanje za lidera možda i najteže u ovom delu prvenstva. Od prvog minuta igralo se borbeno, igrači su ostavili srce na terenu, koji nije bio u idealnom stanju za igru.

Od samog starta gosti su stavili do znanja rivalu da su došli da odnesu ceo plen, jakim presingom na protivničkoj polovini fudbaleri Budućnosti pravili su dosta problema prilikom iznošenja lopte od strane igrača sastava iz Mirijeva. 

Tokom prvih 45 minuta gosti su stvorili nekoliko poluprilika, ali iste nisu iskoristili, dok se domaći igrači nisu previše fokusirali na ofanzivu, pa gotovo da nisu ozbiljnije pretili mladom golmanu Tešiću.

Na startu drugog poluvremena viđena je akcija koja se ispostavila kao ključna za krajnji ishod utakmice. Golman domaćih je loše ispucao loptu, ona stiže do mladog Nikolaja Maksimovića, koji je prima na nekih 45 metara od gola, ide sam na dva protivnička igrača, prolazi ih i rutinski šalje loptu u mrežu domaćina, 1:0 za Budućnost.

Par minuta kasnije, rezervista Đurđević, koji je ušao na startu drugog dela imao je izglednu situaciju da duplira prednost, ali je sa pet metara njegov volej udarac završio preko gola.

Od polovine drugog poluvremena domaći kreću na sve ili ništa, iz takve igre su stvorili jednu jako dobru priliku za izjednačenja, ali je udarac sa nekih 30-tak metara završio na prečki golmana Tešića, koja je bila saveznik gostima u ovoj situaciji. 

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nekoliko kontri gostiju koje nisu pretvorene u pogodak, dok su domaći pokušavali iz poseda, ali nisu uspeli da stignu barem do boda.

Balkan Mirijevo - Budućnost (Dudovica) 0:1 (0:0)

Balkan Mirjevo: Opačić, Pojužina, I. Savić, Marković, Dimitrijević, U. Savić, Vasić (od 78' Stepanović), Vuletić (od 67' Stojanović), Kovač (od 67' Nikolić), Anakijev (od 58' Perović), Anđelković

Budućnost: Tešić, Marjanović, Đorđević, Pavlović (od 83' Lukić), Nikolić, Marković (od 69' Radovanović), Stevančević (od 46' Đurđević), Janković, Maksimović (od 78' Milinković), Gligorić, Soldatović 

Ovim trijumfom Budućnost je nastavila sa serijom pobeda, prednost u odnosu na prvog pratioca je i dalje četiri boda. U sledećem kolu tim iz Dudovice dočekuje Kaluđericu, dok sastav iz Mirijeva ide na gostovanje BSK Borči.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading