POBEDA ŽUĆI U ČAST: Klub iz Dudovice je iskoristio kiks prvog pratioca - nakon ovog kola dodatno je učvršćena liderska pozicija!

Autor:

Sport

12.03.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Budućnosti nastavljaju svoj niz.

POBEDA ŽUĆI U ČAST: Klub iz Dudovice je iskoristio kiks prvog pratioca - nakon ovog kola dodatno je učvršćena liderska pozicija!

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

U okviru 17. kola Beogradske zone ekipa Budućnosti iz Dudovice ugostila je sastav OFK Mladenovca, domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, dok su gosti bili na devetom mestu u ligi.

Republika

Jedan od dva poraza aktuelni lider je zabeležio upravo na gostovanju u Mladenovcu, pa je sada bio spreman za revanš, sastav iz Dudovice u ovaj meč ušao je sa serijom od deset utakmica bez poraza.

Okupilo se oko 200 gledalaca na stadionu u Lazarevcu, od prvog minuta domaći sastav je preuzeo inicijativu, dok su se gosti odlično branili, i svoju priliku čekali su iz kontranapada. Igrao se 41. minut kada je odbrana OFK Mladenovca prvi put kapitulirala na utakmici, prošao je po levoj strani Radovanović, ubacio je loptu pred gol odakle je Marko Đurđević šalje u mrežu rivala, 1:0 za Budućnost. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

Pod svetlima reflektora

Tokom pauze izvršena je po jedna izmena na obe strane, uvodni minuti drugog dela meča pripali su ekipi Mladenovca, ali se ubrzo domaći tim konsolidovao, i krenuo je sa svojom prepoznatljivom igrom.

Radovanović je imao šansu u 63. minutu kada je izašao sam pred golmana Đorđevića, ali je čuvar mreže gostiju bio uspešniji u tom duelu, samo par minuta kasnije nakon starta nad kapitenom Đorđevićem. sudija Stokić pokazuje na belu tačku u korist Budućnosti. Siguran "sa kreča" bio je Milan Lukić, 2:0. 

Izvršene su ubrzo izmene na obe strane, domaćin je do kraja susreta znalački čuvao loptu, nije želeo previše da rizikuje i da ostavi prostora rivalu da postigne gol i da se vrati u meč. Na kraju rezultat postavljen u 66. minutu ostao je na snazi nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

OFK Budućnost (Dudovica) - OFK Mladenovac 2:0 (1:0)

OFK Budućnost: Tešić, Marjanović, Đorđević, Pavlović, Nikolić, Damnjanović (od 46' Janković), Marković (od 73' Milinković), Lukić, Đurđević (od 92' Ratković), Radovanović (od 81' Šakić), Soldatović

OFK Mladenovac: M. Đorđević, Stevanović, Ivanković (od 75' Miletić), Rajković, Planić, Maksimovski (od 75' Makić), M. Janković (od 69' Sokolović),S. Janković (od 46' Jovanović), Stojanović, Bulat (od 69' V. Đorđević), Matejić

 Ovim trijumfom, i usled remija prvog pratioca, ekipa Budućnosti sada ima prednost od četiri boda u odnosu na drugoplasiranog. U sledećem kolu tim iz Dudovice gostuje BSK Borči, dok u Mladenovac stiže sastav Zuce 2019.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading