KONAČNO: Dugo čuvana tajna je otkrivena - diplomirani pravnik i klupska legenda preuzima kormilo na "Sušačkom brdu"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.03.2024

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promene su usledile uoči nastavka borbe za bodove.

KONAČNO: Dugo čuvana tajna je otkrivena - diplomirani pravnik i klupska legenda preuzima kormilo na "Sušačkom brdu"!

Foto: FK Sušica 1929

Fudbaleri kragujevačke Sušice 1929 jesenji deo šampionata u okviru Treće lige Kragujevca okončali su na visokoj četvrtoj poziciji, a primarni cilj kluba jeste da se tokom proleća uključi i u borbu za sam vrh tabele što bi im omogućilo i plasman u viši takmičarski rang.

 

Ekipa koje ja prvi deo takmičarske godine ostvarila skor od osam pobeda, jednog remija i četiri poraza, uoči nastavka borbe za bodove odigrala je generalnu probu, a na popularnom "Sušačkom brdu" gostovala je Gruža iz Vitanovaca, a u zanimljivoj fudbalskoj predstavi domaćin je ostvario trijumf rezultatom 3:1.

- Pripremna utakmica:

Sušica 1929 (Kragujevac) - Gruža (Vitanovac) 3:1

Strelci za Sušicu 1929: Aritonović, Simić i Tomić

Stadion: "Sušačko brdo", Kragujevac

Samo par sati nakon navedenog trijumfa u generalnoj probi, klub se obratio svojim navijačima i u saopštenju otkrio tajnu koja je do sada dobro čuvana:

- Dugo čuvano ime u tajnosti, sada je ugledalo svetlost javnosti, dugogodišnji kapiten i defanzivac Sušice 1929, Nikola Bulatović, novi je šef stručnog štaba kluba sa Sušičkog brda - stoji na početku saopštenja, a zatim sledi i obrazloženje:

- Popularni Bulat, svoje prve fudbalske korake vezuje za Sušičko brdo, ipak stiže poziv kluba sa "Čika Dače", gde prelazi i ostaje sve do omladinskih dana. Po upisivanju Fakulteta, vraća se u svoju matičnu Sušicu i uskoro dobija priliku u seniorima kluba. Borbeni i požrtvovani defanzivac, kakav je bio tokom svojih igračkih dana u dresu plavo-belih nastupao je od 2005. do 2016. godine. Punih 11 godina proživeo je sa svojom Sušicom i tada doživeo i one lepe, ali i loše fudbalske dane kluba. Noseći kapitensku traku bio je pravi primer i vojnik kluba sa kojim je u dva navrata izborio plasman u Zonski rang takmičenja. U godinu plasmana (2016.) u Zonski rang takmičenja odlučuje da se povuče i prepusti mesto mlađima u prvom timu i kopačke o klin okačio noseći dres obližnjeg fudbalskog kluba FK Bare.

Foto: FK Sušica 1929

Legenda kluba preuzela trenersku poziciju - sledi borba za vrh tabele

 

Nikola Bulatović iza sebe već ima trenerskog iskustva:

- Nakon završetka karijere postaje šef stručnog štaba Bara i u svojoj debitantskoj trenerskoj sezoni izborio je plasman u viši rang sa svojim timom. Sled loših događaja u klubu sa Sušičkog brda i istupanja iz Srpske lige Zapad, vratila je našu priču na sam početak, a u situacijama kada je najteže pomoć uvek pruže prvo oni najverniji vojnici kluba. Poziv kluba sa Sušičkog brda nije se mogao odbiti i ponovo se Bulatović našao na svom Sušičkom brdu, ipak ovog puta u nešto drugačijoj ulozi.

Za kraj iz redova Sušice 1929 ističu:

- Diplomirani pravnik, dugogodišnji kapiten i dete kluba se vratio u svoj klub u najtežim trenucima po ovaj klub i sa svojim igračkim kadrom pokušaće da ispiše neke nove lepše strane istorije kluba sa Sušičkog brda.

Treba napomenuti da je Nikola Bulatović sa ekipom radio od starta zimskih priprema, a svoj debi na klupi voljenog kluba imaće u prolećnoj premijeri kada će Sušica 1929 gostovati ekipi Kragujevca. Navedeni meč na programu je 17. marta sa početkom od 11 časova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading