PAZI, KOLUBARA GAZI: Nekadašnji superligaš je najbolji tim proleća - u Lazarevcu se ponovo sanjaju elitni snovi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.03.2024

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon turbulentne jeseni, nastavak takmičenja je doneo potpuni preokret.

PAZI, KOLUBARA GAZI: Nekadašnji superligaš je najbolji tim proleća - u Lazarevcu se ponovo sanjaju elitni snovi!

Foto: FK Kolubara Lazarevac

Fudbaleri lazarevačke Kolubare jesenji deo takmičenja u okviru Prve lige Srbije okončali su na desetoj poziciji sa skorom od šest pobeda i po sedam remija i poraza i malo ko se nadao da će prošlosezonski član Superlige Srbije moći već u aktuelnoj sezoni da se uključi u ravnopravnu trku za plasman u viši rang.

 

Međutim, na osnovu ostvarenja u prva četiri prolećna kola potpuno je jasno da Lazarevčani mogu biti smatrani najprijatnijim iznenađenjem, a trijumfom nad RFK Grafičarem u jednom od derbija 24. takmičarske runde, samo su potvrdili najviše ambicije.

Oko 300 ljubitelja fudbala prisustvovalo je borbenoj utakmici koja je u rezultatskom smislu rešena u petnaestak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Igrao se 74. minut kada je domaćin izveo korner. Lopta je u šesnaestercu stigla do Nikole Furtule koji je iskosa sa leve strane kroz "šumu nogu" uspeo da pronađe put lopti do mreže i savlada Ivana Gutešu. Gol dovoljan za novu pobedu, tri boda i dodatni napredak na prvoligaškoj tabeli.

U samom finišu meča domaćin je ostao sa igračem manje na terenu pošto je drugu jvnu opomenu zaradio Hikaru Matsui, ali gosti nisu uspeli da brojčanu prednost na terenu pretvore u barem jedan pogodak.

Republika

Foto: RFK Grafičar

Derbi u Lazarevcu  je opravdao očekivanja

 

- Prva liga Srbije, 24. kolo:

Kolubara (Lazarevac) - RFK Grafičar (Beograd) 1:0 (0:0)

Strelac: N. Furtula u 74. minutu za Kolubaru

Stadion: Fk Kolubara, Lazarevac

Gledalaca: 300

Sudija: Nenad Đorđević

Žuti kartoni: H. Matsui (2), N. Kočović, M. Jevremović (Kolubara); F. Vasiljević, V. Petrović (RFK Grafičar)

Crveni karton: H. Matsui (Kolubara)

Kolubara (Lazarevac): Stanivuković, Vasiljević, Matsui, Đorđević (Furtula), Filipović, Kočović (Marinković), Janković (Radosavljević), Braunović, Jovanović, Nikolić (Savković), Jevremović (Kiković).

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Petrović, Babakar, Vasiljević, Ćurić, Đurić, Vukičević (Jovanović), Ogbu, Ajdar, Maksimović (Spasojević).

Ovim trijumfom ekipa Kolubare je postala najuspešniji prvoligaški tim u prolećnom delu sezone sa skorom od tri pobede i jednog remija. Priliku za nastavak uspešne serije imaće narednog vikenda kada će na Omladinskom stadionu u velikom derbiju gostovati OFK Beogradu.

RFK Grafičar nakon remija sa Tekstilcem iz Odžaka (2:2) i porazom u Lazarevcu, povratak na pobednički kolosek, tražiće u duelu protiv sremskomitrovačkog Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading