FUDBAL SE IGRA 90 MINUTA: Potpuni šok na Marakani - domaćin "prosuo" dva gola prednosti u samom finišu meča!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.03.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored činjenice da su gosti pokazali i dokazali da su veoma nezgodan protivnik, očekivalo se da će favorit stići do sigurna tri boda.

FUDBAL SE IGRA 90 MINUTA: Potpuni šok na Marakani - domaćin "prosuo" dva gola prednosti u samom finišu meča!

Foto: RFK Grafičar

Sjajno su fudbaleri RFK Grafičara ušli u prolećni deo sezone u okviru Prve lige Srbije.

 

Nakon turbulentnog prvog dela takmičarske godine, puleni trenera Marka Neđića prvo su savladali Inđiju Toyo Tires na terenu sa veštaćkom travom stadiona "Rajko Mitić" minimalnim rezultatom 1:0, da bi prethodnog vikenda priredili prvorazrednu senzaciju savladavši OFK Beograd na staroj Karaburmi rezultatom 2:0.

Iz svega navedenog očekivalo se da će "grafosi" i u trećoj prolećnoj rundi nastaviti seriju pobeda, a ostvarenje u prvom poluvremenu nagoveštavalo je da će nova "trojka" stići na konto kluba sa Senjaka, ali tako nisu mislili i fudbaleri Tekstilca iz Odžaka.

Već nakon uvodnih 20 minuta igre domaćin je stigao do dva gola prednosti. Već u 5. minutu nakon prodora Embop Babakara, Mihajlo Spasojević je zatresao mrežu, da bi prednost duplirao fudbaler Tekstilca Nikola Marjanović koji je zatresao sopstvenu mrežu.

 

 

Činilo se u tom momentu da je pitanje pobednika rešeno, a onda je usledio šok u samom finišu utakmice.

Igrao se 87. minut kada je nakon drugog uzastopnog kornera, najviši u šesnaestercu domaćina bio Filip Sredojević koji je glavom zakucao loptu pod preču golmana Ivana Guteše.

Pravi šok za domaće igrače i navijače usledio je u nadoknadi vremena. Novi centaršut sa desne strane loptu je prihvatio Stefan Stojanović na petercu i iz okreta matirao čuvara mreže grafosa.

 

 

- Prva liga Srbije, 23. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Tekstilac (Odžaci) 2:2 (2:0)

Strelac: M. Spasojević 5`, N. Marjanović 19`(a.g.); F. Sredojević 87`, S. Stojanović 90`

Stadion: "Rajko Mitić", teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 150

Sudija: Mladen Jakovljević

Žuti kartoni: M. Spasojević, A. Jovanović (RFK Grafičar); N. Marjanović, B. Jočić, L. Čordašić, M. Luković (Tekstilac)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Spasojević (Mladenović), Petrović (Ajdar), Babakar, Vasiljević, Ćurić, Stojanović (Fratrović), Jovanović, Vukičević, Radojević (Đurić).

Tekstilac (Odžaci): Brać, Dimković, Luković, Marjanović, Stanković (Đurić), Vasić (Zličić), Sredojević, Jočić, Davidović (Avram), Marković (Stojanović), Kodžić (Obekpa).

"Grafosi" su gubitkom dva boda ostali bez prilike da već sada ne samo stignu do plej-of dela tabele, nego i da uđu u borbu čak i za direktan plasman u elitni rang spskog fudbalskog takmičenja.

Sa druge strane sastav iz Odžaka nastavlja da ispisuje stranice klupske istorije. Već pet mečeva plavo-beli ne znaju za neuspeh i u ovom momentu se nalaze na poziciji koja vodi u doigravanje za popunu superligaškog karavana.

U narednom 24. kolu koji je na programu predstojećeg vikenda, RFK Grafičar gostuje Kolubari u Lazarevcu, dok će Tekstilac u Odžacima dočekati aktuelnog lidera, OFK Beograd koji beleži slabe rezultate u nastavku takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading