KAZNENA EKSPEDICIJA IZ ODŽAKA: Petom brzinom u Superligu - neka se pripreme beogradski večiti rivali!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plavo-beli i dalje sanjaju najlepše snove.

KAZNENA EKSPEDICIJA IZ ODŽAKA: Petom brzinom u Superligu - neka se pripreme beogradski večiti rivali!

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Pre samo par meseci predviđali su im grčevitu borbu za opstanak u okviru prvoligaškog karavana, a oni se u ovom momentu nalaze na dobrom putu da od predstojeće jeseni na svom stadionu u prvenstvenim mečevima ugoste Crvenu zvezdu, Partizan, TSC, Vojvodinu,...

 

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka u prvih šest mečeva prolećnog dela sezone ostvarili su skor od tri pobede i isto toliko remija, a u okviru 27. kola Prve lige Srbije ugostili su sremskomitrovački Radnički i još jednom sjajnom partijom plavo-beli su pokazali da uz OFK Beograd predstavljaju najozbiljenijeg konkurenta za osvajanje prve dve pozicije na tabeli.

Od prvog zvižduka sudije Davida Matića, momci u plavo-beloj sportskoj opremu preuzeli su inicijativu na terenu, a takva igra donela je rezultat polovinom prvog perioda igre kada su fudbaleri Tekstilca sedmominutnim blickrigom rešili pitanje pobednika.

Sve je počelo u 22. minutu kada Nikola Kodžić "kroz šumu nogu" pronalazi put lopti u mrežu, da bi 108 sekundi kasnije Ivan Davidović novim golom duplirao prednost svoje ekipe. Pitanje pobednika rešeno je u 28. minutu kada je neometan na petercu Miroslav Marković rutinski matirao Miloša ostojića.

Drugo poluvreme započeto je pogotkom gostujuće ekipe. Mrežu ekipe iz Odžaka zatresao je u 53. minutu Uroš Gajić, ali samo sedam minuta kasnije Ukačukvu koristi smušenost gostujućih defanzivaca i po četvrti put trese mrežu sremskomitovčana.

Do kraja meča viđen je još po jedan pogodak na obe strane. Miloš Zlišić u 86. minutu postiže peti pogodak za Tekstilac, a tačku na goleadu stavlja Srđan Cvetković neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Slika koja govori više od 1.000 reči

 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - Radnički (Sremska Mitrovica) 5:2 (3:0)

Strelci: M. Kodžić 22`, I. Davidović 24`, M. Marković 28`, P. Ukačukvu 60`, M. Zličić 86`; U. Gajić 53`, S. Cvetković 90`

Stadion: Gradski stadion u Odžacima

Gledalaca: 400

Sudija: David Matić

Žuti kartoni: F. Sredojević (Tekstilac); A. Milić (Radnički)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Davidović (S. Stojanović), Jočić (Čordašić), Kodžić, Luković, Marjanović, Marković (Vasić), Sredojević (Jovanović), D. Stojanović (Vasić), Ukačukvu, Đurić.

Radnički (Sremska Mitrovica): Ostojić, Čarapić (Cvetković), Gajić (Đukanović), Isailović, Ivić (Jovanović), Mitrović, Petrović, Stajković (Milić), Stanisavljević, Vićentijević (Miodragović), Vladisavljević.

Novim trijumfom fudbaleri iz Odžaka su se osamili na drugoj poziciji, a u narednoj takmičarskoj rundi ih očekuje teško gostovanje Smederevu 1924.

Sa druge strane borbu za što bolji plasman Radnički iz Sremske Mitrovice nastavlja utakmicom na "AdmiralBet Areni" protiv lazarevačke Kolubare.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading