CRNA SERIJA TRAJE VEĆ 119 DANA: Rasprodaja bodova je nastavljena - sada je i plasman u plej-of doveden u pitanje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li se naći neko ko će "povući ručnu" i sprečiti četvoromesečno poniranje kluba?

CRNA SERIJA TRAJE VEĆ 119 DANA: Rasprodaja bodova je nastavljena - sada je i plasman u plej-of doveden u pitanje!

Foto: GFK Dubočica

Fudbaleri leskovačke GFK Dubočice nakon prvih 19 prvenstvenih mečeva u okviru Prve lige Srbije za sezonu 2023/24 sa skorom od devet pobeda, sedam remija i tri poraza i ukupno 34 osovjena boda, zauzimali su drugu poziciju na tabeli i od mnogih su već bili viđeni kao direktni putnici u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Međutim, samo 119 dana kasnije slika se potpuno promenila. Ekipa iz "srpskog Mančestera" je nakon trijumfa nad RFK Grafičarem (2:1), u meču koji je odigran drugog dana meseca decembra, u narednih osam mečeva stigla do svega četiri boda ne zabeleživši niti jedan trijumf, a nakon poraza na domaćem terenu od šabačke Mačve, došli su u situaciju da strepe i za plasman u plej-of.

U okviru 27. prvenstvenog kola na Gradski stadion Dubočica stigla je šabačka Mačva, a pred oko 1.200 ljubitelja fudbala "čivijašima" je jedan pogodak bio dovoljan da stignu do bodova koji za njih mogu značiti i ostvarenje ovosezonskih ciljeva.

Jedini pogodak na meču postigao je Vladimir Mijailović već u petom minutu susreta. Nakon dubinske lopte pred kazneni prostor domaćina i smušene reakcije leskovačkih defanzivaca, lopta j stigla do gostujućih igrača na poziciji levog krila. Sjajno su kombinovali Pavle Radunović i Luka Pejović, usledio je centaršut po zemlji, a Mijailoviću nije bilo teško da matira Marka Kneževića.

Gol za vođstvo, a ispostaviće se i za vredna tri boda.

Treba napomenuti da je domaćin kompletno drugo poluvreme igrao sa igračem manje, s obzirom da je u 45. minutu meča zbog udaranja protivničkog igrača direktan crveni karton dobio Milan Ljubenović.

Foto: FK Mačva Šabac

Tri boda vredna plasmana uplej-of

 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - Mačva (Šabac) 0:1 (0:1)

Strelac: V. Mijailović u 5. minutu

Stadion: Gradski stadion "Dubočica", Leskovac

Gledalaca: 1.200

Sudija: Dejan Petrović

Žuti kartoni: I. Stojanović, F. Tolić (GFK Dubočica); L. Pejović, A. Marković, M. Adamović, V. Mijailović, N. Stevanović (Mačva)

Crveni karton: M. Ljubenović (GFK Dubočica)

GFK Dubočica (Leskovac): Knežević, Jović, Stojanović, Ljubenović, Đokić (Đurić), Račić (Savić), Milić (Talo), Jovančić, Belić, Ilić, Tasić (Tolić).

Mačva (Šabac): Gočmanac, Stevanović, Marković (Jovanović), Jevtić, Jovović, Vraštanović (Stanojević), Mijailović (Abdulahi), Novaković, Radunović (Đorđić), Pejović, Adamović.

Narednog vikenda Leskovčane očekuje teško gostovanje GFK Slobodi u Užicu u meču u kojem će im bodovi biti imperativ, dok će Mačva u gradu na Savi dočekati RFK Novi Sad 1921 i imaće priliku da stigne do bodova kojima može i obezbediti plasman u plej-of fazu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading