IZGRADNJA SUPERLIGAŠKOG PUTA KROZ ZAPADNU BAČKU UVELIKO TRAJE: Kraj radova je planiran za leto! Zvezda i Partizan stižu u Odžake?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.03.2024

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan važan korak ka istorijskom cilju je načinjen.

IZGRADNJA SUPERLIGAŠKOG PUTA KROZ ZAPADNU BAČKU UVELIKO TRAJE: Kraj radova je planiran za leto! Zvezda i Partizan stižu u Odžake?

Foto: Radio Odžaci

Tog, desetog dana meseca juna 2023. godine fudbaleri Tekstilca iz Odžaka u okviru 30. kola Srpske lige Vojvodina slavili su u Pančevu protiv Dinama 1945 rezultatom 2:1 čime su i zvanično stigli do šampionskog pehara i mislilo se tada do istorijskog plasmana u Prvu ligu Srbije.

 

Međutim, samo devet meseci kasnije mesto koje ima oko 8.000 stanovnika proživljava svoje najlepše fudbalske snove koji se ne tako davno, nisu mogli ni zamisliti.

U okviru 26. takmičarske runde drugog stepena srpskog klupskog fudbala, Tekstilac je gostova u Lazarevcu, stigao je do jednog boda kojim je načinjen još jedan korak ka direktnom plasmanu u superligaško društvo, a istovremeno je niz utakmica bez poraza produžen, tako da sada Odžačani već osam utakmica u kontinuitetu ne znaju za neupseh.

Pred oko 200 ljubitelja fudbala u danu koji nije pogodovao fudbalskoj igri, domaćin je do prednosti stigao u 16. minutu. Sjajan prodor po levom krilu, iskoristio je Vukašin Braunović koji je preciznim udarcem sa 13, 14 metara pogodio donji levi ugao golmana Bojana Braća.

Rezultatski deficit nij sputao fudbalere u plavo-beloj sportskoj opremi koji su do izjednačenja i jednog boda stigli u ranoj fazi nastavka utakmice. Igrao se 48. minut kada su gosti brzom razmenom pasova stigli do šesnaesterca Lazarevčana. Usledio je centaršut Ukačukvua sa pozicije levog krila, a Darko Stojanović se vinuo kroz vazduh i preciznim udarcem glavom matirao Stanivukovića.

Navedenim rezultatom 1:1 meč je i okončan.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Pravo slavlje će tek uslediti - FK Tekstilac Odžaci

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Kolubara (Lazarevac) - Tekstilac (Odžaci) 1:1 (1:0)

Strelci: V. Braunović u 16. minutu za Kolubaru; D. Stojanović u 48. minutu za Tekstilac

Stadion: FK Kolubara, Lazarevac

Gledalaca: 200

Sudija: Uroš Ržić

Žuti kartoni: M. Savković, J. Suva, J. Jovanović (Kolubara); D. Đurić, L. Vasić, R. Avram (Tekstilac)

Kolubara (Lazarevac): Stanivuković, Braunović, Filipović, Furtula, Jovanović, Kočović, Matsui, Nikolić (Đorđević), Savković (Jevremović), Suva (Radosavljević), Vasiljević.

Tekstilac (Odžaci): Brać, Jočić (Dimković), Jovanović, Kodžić, Marjanović, Marković (Avram), Sredojević, D. Stojanović (Stanković), Ukačukvu, Zličić (S. Stojanović), Đurić (Vasić).

Bodom u Lazarevcu, Tekstilac se učvrstio na drugoj poziciji, a priliku da nastavi put ka eliti imaće narednog vikenda kada će ugostiti sremskomitrovački Radnički.

Ekipa lazarevačke Kolubare u 27. prvenstvenom kolu dočekuje Inđiju Toyo Tires i imaće imperativ osvajanja bodova u borbi za plasman u plej-of fazu takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading