GOSTI SE GOSTILI NA DERBIJU: Crnoj seriji, došao je kraj - "kanarinci" u brišućem letu odneli bodove sa Satelita! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.03.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje, ili ne?

GOSTI SE GOSTILI NA DERBIJU: Crnoj seriji, došao je kraj - "kanarinci" u brišućem letu odneli bodove sa Satelita! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

"GAT Arena" je bila u centru pažnje novosadskog fudbala, s obzirom da su se u 26. takmičarskoj rundi Prve lige Srbije sastale dve ekipe iz "srpske Atine", sa stavi koji vode grčevitu borbu za opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Loši vremenski uslovi nisu pogodovali igračima, a čini se da je i značaj meča u mnogome uticao na činjenicu da fudbaleri "gatovaca" i "kanarinaca" nisu tokom prvog perioda igre pružili ono šti suštinski znaju.

Igrao se 50. minut susreta kada je Miljan Vukadinović na dvadesetak metara od gola, iskosa sa leve strane nepropisno zaustavio Milana Gvozdenovićai sudija je opravdano zaustavio igru.

Slobodan udarac je na maestralan način izveo Mihajlo Milosavić koji je uputio oštar centaršut u kazneni prostor. Lopta je prošla "kroz šumu" igrača i na iznenađenje golmana Mladena Živkovića završila u njegovom donjem levom uglu za veliko slavlje igrača u žuto-plavoj sportskoj opremi.

Pokušali su domaći fudbaleri u nastavku meča da stignu do poravnanja rezultata, ali je defanzivna linija RFK Novog Sada 1921 savršeno funkcionisala. Najbolju priliku "gatovci" su propustili u 90. minutu utakmice kada je Đorđe Šušnjar uputio udarac sa desetak metara, ali je golman Ranko Puškić instinktivno reagovao i nogom loptu izbacio u polje.

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Mladost GAT (Novi Sad) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:1 (0:0)

Strelac: M. Milosavić u 50. minutu

Stadion: "GAT Arena"

Sudija: Nenad Đorđević

Žuti kartoni: V. Mitošević, A. Tanasin (2), D. Dubačkić (Mladost GAT)

Crveni karton: A. Tanasin (Mladost GAT)

Mladost GAT (Novi Sad): Živković, Vukadinović, Jokić (Mitošević), Đurčin (Čečarić), Kokanović (Živković), Tanasin, Šušnjar, Vidović, Bugarin (Drobnjak), Popović (Bjeloš), Dubačkić.

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Milosavić (Ilić), Rac, Derviši, Pašagić, Msanga, Maiga, Blagojević, Mandić, Gvozdenović (Serdar), Marković (Varga).

Trijumf "kanarinaca" na "GAT Areni" znatno je otežana pozicija ekipa sa novosadskog Satelita. Mladost GAT sada ponovo ima šest bodova zaostatka u odnosu na gornjomilanovački Metalac i ponovo se nalaze u gotovo bezizlaznoj situaciji kada je opstanak u pitanju.

"Gatovci" narednog vikenda gostuju u Beogradu gde će se sastati sa ekipom RFK Grafičara, dok će RFK Novi Sad 1921 ugostiti OFK Vršac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading