SLAVILI U DERBIJU I PREUZELI LIDERSKU POZICIJU: Aranđelovac je bio u epicentru fudbalskih zbivanja - B 2000 cilja šampionski pehar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.03.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi koji je opravdao očekivanja, ali i doveo domaćina do čelne pozicije.

SLAVILI U DERBIJU I PREUZELI LIDERSKU POZICIJU: Aranđelovac je bio u epicentru fudbalskih zbivanja - B 2000 cilja šampionski pehar!

Foto: FK B 2000 Aranđelovac

Nedelja 24. mart donela je veliki derbi grada Aranđelovca u kojem su se šumadijski ligaši borili za preko potrebne bodove.

 

Ekipa B 2000 koja je jesenji deo šampionata Šumadijske lige Sever okončala na trećoj poziciji na tabeli, bila je apsolutni favorit u meču sa gradskim rivalom Šumadijom iz Aranđelovca koja u poslednjih pet odigranih mečeva zna samo za poraze, čime su apostrofirani kao glavni konkurenti za ispadanje u niži stepen takmičenja.

Vremenski uslovi nisu pogodovali fudbalskoj predstavi, ali i pored navedenog par desetina ljubitelja fudbala uživalo je u predstavi u kojoj je ekipa B 2000 pokazala da jeste kvaliteteniji rival u ovom momentu.

Od prvog zvižduka sudije Petra Miloševića domaćin kreće u presing i takva igra im je urodila plodom već u osmom minutu kada je Stefan Popović zatresao mrežu Stefana Milića.

Pravi šok za domaću publiku usledio je u 36. minutu. Miloš Teofanović je nesmotreno igrao rukom u svom kaznenom prostoru i opravdano je dosuđen kazneni udarac koji je Slobodan Marinski pretvorio u pogodak za poravnanje rezultata.

Ipak, do odlaska na odmor domaćin uspeva da stigne do nove prednosti kada je Nikola Milićević sa preko 25 metara matirao golmana Stefana Milića.

U nastavku meča golova nije bilo sve do 76. minuta kada je Radosav Lazović za manje od deset minuta dva puta tresao mrežu protivnika čime je postavljen i konačni rezultat meča.

Foto: FK B 2000 Aranđelovac

Veliki derbi grada Aranđelovca pripao je fudbalerima B 2000

 

- Šumadijska liga Sever, 12. kolo:

B 2000 (Aranđelovac) - Šamot (Aranđelovac) 4:1 (2:1)

Strelci: S. Popović 8`, N. Milićević 45`, R. Lazović 76`, 82`; S. MArinski 36`(11.m)

Stadion: FK B 2000, Aranđelovac

Gledalaca: 32

Sudija: Petar Milošević

Žuti kartoni: S. Popović, B. Subotić (B 2000)

B 2000 (Aranđelovac): Jelesijević, Teofanović, Blagojević (Gajić), Simonović (Subotić), Amidžić (Arbić), Nem. Milićević (Mijatović), Nik. Milićević, Lazović, Vlajković, Popović, Točilovac.

Šamot (Aranđelovac): Milić, Bobić, Vasilijević, Lekić (Lazarević), M. Mitrović, Jakovljević, Lukić, N. Mitrović, Kondžulović, Marinski, Nikolić.

Trijumfom nad gradskim rivalom B 2000 barem privremeno preuzima lidersku poziciju na tabeli, a u narednoj takmičarskoj rundi gostuje u Žabarima, ekipi Kalipolja.

Šamot će pokušati da stigne do prve ovosezonske pobede u duelu protiv Gornje Trnave 1938.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading