"KUP JE NAŠ": Još jednom su pokazali da ih sa pravom smatraju najboljom generacijom u istoriji kluba - zlatnim slovima su se upisali u klupske anale!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.03.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči velikog finala iz kluba su samo jedno poručili: - "Istorija je učiteljica života"!

"KUP JE NAŠ": Još jednom su pokazali da ih sa pravom smatraju najboljom generacijom u istoriji kluba - zlatnim slovima su se upisali u klupske anale!

Foto: FK Jedinstvo Zavlaka

Fudbaleri Jedinstva iz Zavlake u aktuelnoj sezoni takmiče se u okviru Mačvanske okružne lige i nakon 17 prventvenih utakmica sa skorom od osam pobeda, šest remija i tri poraza i ukupno 30 osovjenih bodova, zauzimaju petu poziciju na tabeli.

 

Serijom od 11 prvenstvenih mečeva bez poraza, sportski kolektiv iz Zavlake našao se u situaciji da može i da se uključi u borbu za sam vrh tabele, s obzirom da aktuelni lider Vojvoda Stepa Stepanović iz Draginja ima samo sedam bodova suficitam što se može i mora smatrati nadokandivim zaostatkom.

Ekipa je ostvarila značajan uspeh i u kup takmičenju, tako da su u aktulenoj takmičarskoj godini stigli i do odlučujuće borbe za trofej u Kupu FS Mačvanskog okruga gde su za protivnika imali Mačvu 1929 iz Bogatića, klub koji se takmiči u višem stepenu takmičenja, Zoni Kolubarsko-mačvanskoj.

Na osnovu navedenog, bilo je potpuno jasno da je sastav iz Bogatića favorit za osvajanje prestižnog pehara, ali se navedeno nije videlo na zelenom tepihu.

Pred oko 200 frenetičnih navijača na stadionu u Zavlaci, Jedinstvo je do pobede stiglo zahvaljujući golovima Ivana Pavlovića u 11. minutu i Nemanje Pantića u nadoknadi vremena drugog poluvremena, čime je u Zavlaku stigao kup trofej.

Foto: FK Jedinstvo Zavlaka

Može li u Zavlaku da stigne i drugi ovosezonski trofej?

 

- Kup FS Mačvanskog okruga, finale:

Jedinstvo (Zavlaka) - Mačva 1929 (Bogatić) 2:0 (1:0)

Strelci: I. Pavlović u 11. i N. Pantić u 90+4. minutu

Stadion: FK Jedinstvo, Zavlaka

Gledalaca: 200

Sudija: Nikola Vagurić

Žuti kartoni: D. Petrović, M. Stojčić, N. Pantić (Jedinstvo); Z. Grujić (Mačva 1929)

Jedinstvo (Zavlaka): Anđelković, Petrović, Mi. Ilić, Nešić, Pavlović, Gligorić, Nestorović, Marković (Pantić), Stojčić (Todorović), Grbić (Sakić), Ml. Ilić.

Mačva 1929 (Bogatić): Popović, Mandić (Grujić), Savić (Popadić), Damjanović (Petrović), Mišić, Đukanović (Đenadić), Stanić, Isaković, Simić, Drezgić, Šuman.

Nakon velikog uspeha u najmasovnijem takmičenju, ekipu Jedinstva veliko prvenstveno iskušenje očekuje već u nedelju 24. marta. Sastav iz Zavlake gostuje Vidojevici u Lešnici, a meč je na programu od 11 časova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading