NI D OD DERBIJA : Pukla petarda - Mladi radnik 1940 u Palanci otvorio vrata višeg ranga takmičenja! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.03.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten gostiju, Milovanović rešio derbi!

NI D OD DERBIJA : Pukla petarda - Mladi radnik 1940 u Palanci otvorio vrata višeg ranga takmičenja! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

U okviru 18. kola Podunavske okružne lige na programu je derbi kola u kojem se sastaju Jasenica 2017 iz Smederevske Palanke i Mladi Radnik 1940 iz Radinca, ovo je meč u kojem snage odmeravaju prvoplasirani i drugoplasirani tim na tabeli.

Republika

Pune tribine stadiona "Nepokorena mladost" dočekale su igrače u ovom derbiju, koji je od samog starta prikazivao prilike na obe strane. Domaći su već nakon dva mintua igre mogli do prednosti, Tacković je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla iznad prečke.

Samo tri minuta kasnije evrogol kapitena gostiju, Milana Milovanovića, sa nekih 18 metara iskosa je poslao loptu direknot u rašlje golmana Radojkovića, 1:0 za Mladi radnik. Samo par minuta kasnije tim iz Radinca duplira prednost, smušenost u odbrani Jasenica iskoristio je Milovanović, njegov drugi gol na meču, 2:0. 

Već nakon 15 minuta igre gosti su stigli do prednosti od tri gola razlike, prodor po desnom krilu, centaršut po zemlji, lopta stiže do Nikole Filipovića koji je šalje u mrežu. Domaći su na konopcima. 

Igrao se 20. minut kada se nakon kornera najbolje snašao mladi Marko Petronijević, 3:1, Jasenica postiže svoj prvi gol na meču i delimično vraća samopouzdanje na svoju stranu. Na isteku 24. minuta kapiten gostiju je "sa kreča" overio svoj het-trik, 4:1 za Mladi radnik.

Do odlaska na odmor domaći su mogli u dva navrata do novog pogotka, ali je mreža golmana Dobrića ostala mirna, na pauzu se otišlo rezultatom 4:1 u korist tima iz Radinca.

Bolje su ušli domaći u nastavak meča, izmenama su uneli boljitak u igri, lopta je bila u njihovom posedu, kreirali su par prilika, ali se nakon greške u zadnjoj liniji zatresla njihova mreža. Igrao se 63. minut kada je Milovanović iskoristio propust rivala, 5:1, njegov četvrti gol na utakmici.

Ubrzo su domaći zatresli mrežu golmana Dobrića, rezervista Aleksandar Đorđević "promešao" je odbranu rivala, 5:2.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene nije bilo, gosti su mirno priveli meč i pobedom su napravili veliki korak ka plasmanu u zonski stepen takmičenja, sada je njihova prednost u odnosu na prvog pratioca sedam bodova.

 

 

Jasenica 2017 (Smederevska Palanka) - Mladi radnik 1940 (Radinac) 2:5 (1:4)

Jasenica 2017: Radojković, Gajić (od 51' Perić), Mišić, Ilić, Maričić, Lekić (od 66' Nikolić), Tacković, Đurđević, Petronijević (od 51' Đorđević), Velić, Todorović (od 66' Ješić)

Mladi radnik 1940: Dobrić, Stanojlović (od 57' Dimković), Antić (od 57' Jevtić), Stojković, Grozdanović, Milentijević (od 67' Filić), Rajković, Pavlović, Nikolić (od 57' Petrović), Milovanović, Filipović (od 67' Savić) 

U sledećem kolu Mladi radnik dočekuje Lunjevac, dok Jasenica ide na gostovanje Omladincu iz Rakinca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading