OPTIČARI SIGURNI PROTIV BULKI: Teleoptik je trijumfom u derbiju nastavio trku za šampionski pehar!

Autor:

Sport

23.03.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti su sada na potencijalnih osam bodova zaostatka za prvim mestom.

OPTIČARI SIGURNI PROTIV BULKI: Teleoptik je trijumfom u derbiju nastavio trku za šampionski pehar!

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

U okviru 19. kola Srpske lige Beograd ekipa Teleoptika ugostila je sastav Zvezdare, bio je ovo derbi takmičarskog vikenda, imajući u vidu pozicije ekipa na tabeli. Oba kluba su bila na 36 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za deobu drugog mesta, uz pet bodova zaostatka za liderom.

Republika

Teleoptik je nakon dva uvodna prolećna poraza u prošlom kolu trijumfao, pa je stigao do prvih bodova u drugom delu sezone, dok su gosti na tri utakmice od starta nastavka osvojili samo dva boda.

Ovaj meč imao je veliki ulog, trijumf bi jedan ili drugi tim ostavio u trci za šampionski pehar, dok bi poraženi u velikoj meri zaostao za liderom. Već u uvodnim minutima meča oko 300-tinak gledalaca "naterani" su da ustanu i aplaudiraju. Marko Čermelj je sa nekih 25 metara postigao evro-gol, Teleoptik vodi 1:0. 

Već u prvom ozbiljnom napadu gosti su mogli do izjednačenja, situacija 1 na 1 sa golmanom domaćih, ali je lopta prošla pored stative. Nastupio je period nešto mirnije igre sa obe strane, domaći nisu morali da žure, dok su fudbaleri Zvezdare pokušavali, ali i nije polazilo za rukom da kreiraju ozbiljniji napad na polovini rivala.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

Detalj sa meča

Drugo poluvreme pripali je u potpunosti gostima, od prvog minuta tim sa Zvezdare je pritiskao rivala, ređali su se napadi pred golom mladog Mihajlovića, ali udarci nisu uspevali da pronađu put do mreže.

Odlično su kreirali kontranapad domaći na isteku sat vremena igre, ali je udarac mladog Lazara Miladinovića završio direktno u rukama golmana Nikolića. Nastavili su gosti nakon toga sa napadima, ali je čuvar mreže Teleoptika, Mihajlović u par navrata odličnim intervencijama čuvao svoj gol.

Krajnji minuti utakmice protekli su u totalnoj ofanzivi Zvezdare, ali su domaći uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i da stignu do jako bitnog trijumfa za nastavak borbe za prvo mesto.

Teleoptik - Zvezdara 1:0 (1:0)

Teleoptik: Mihajlović, Stanković, Radojević, Borović (od 84' Petrušić), Lekić, Čermelj (od 71' Ćalić), Knežević (od 63' Adamović), Trivić, Petrović, Cvetojević, Miladinović (od 64' Isailović)

Zvezdara: Nikolić, Živković (od 58' Perić), Avramovski, Pavlović, Nišavić (od 75' Daničić), Gusnić (od 81' Jakovljević), Ivanić, Đorđević, Milosavljev (od 58' Dragić), Cvetković (od 58' Kuzmanović), Sević

U sledećem kolu Zvezdara dočekuje GSP Polet Dorćol, dok Teleoptik gostuje Torlaku.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading