SAVEZ JE BRZO REAGOVAO: Vicešampion Evrope ima novog selektora - mladi stručnjak prelazi u reprezentativne vode! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od njega će se mnogo očekivati u narednom periodu.

SAVEZ JE BRZO REAGOVAO: Vicešampion Evrope ima novog selektora - mladi stručnjak prelazi u reprezentativne vode! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FSB

Amaterska reprezetnacija Beograda iza sebe ima više nego uspešnu 2023. godinu, s obzirom da su u UEFA Regionalnom kupu stigli do vicešampionske pozicije, čime je ispisana nova uspešna stranica istorije prestoničkog fudbala.

 

Nakon navedenog uspeha dotadašnji selektor Goran Janković je napustio kormilo, a na njegovo mesto je početkom ove godine imenovan Saša Stojadinović koji je nedavno prihvatio poziv kulskog Hajduka 1912, tako da je morao da napusti selektorsku funkciju amaterske reprezentacije Beograda.

Savez je brto reagova i na njegovo mesto imenovao mladog tridesetdevetogodišnjeg trenera Zdravka Kovačevića.

 

Reč je o stručnjaku koji je do sada predvodio ekipe BSK Batajnice i  Zvezdare, a iza kojeg je i bogata igračka karijera tokom koje je i kao internacionalac nastupao u redovima češke Zbrojovke Brno i jermenskog Jerevana.

- Zdravko Kovačević:

Datum rođenja: 6. avgust 1984. godine

Mesto rođenja: Alibunar

Igračka karijera: Crvena zvezda (Beograd), Banat (Zrenjanin), Hajduk (Beograd), Zbrojovka Brno (Češka Republika), Radnički (Nova Pazova), OFK Beograd (Beograd), Dinamo (Pančevo), Ararat Jerevan (Jermenija), Dunav (Stari Banovci)

Trenerska karijera: BSK Batajnica (Beograd), Zvezdara (Beograd)-pomoćni trener, Zvezdara (Beograd)

 

 

Petogodišnje iskustvo na klupi kluba sa Bulbuldera i veoma zapaženi rezultati najbolja su preporuka za ovog perspektivnog trenera da u predstojećim izazovima vodi Amatersku reprezentaciju Fudbalskog saveza Beograda. Beskompromisna, čvrsta, brza i ofanzivna igra je stil rada ovog mladog stručnjaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading