TRIJUMF VREDAN "VELIKOG SKOKA": Kolubara se nakon Čelareva nalazi u gornjem delu tabele! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

06.03.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li bivši superligaš da se vrati u najjači rang takmičenja u našoj zemlji?

TRIJUMF VREDAN "VELIKOG SKOKA": Kolubara se nakon Čelareva nalazi u gornjem delu tabele! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

U okviru 23. kola Prve lige Srbije danas je na stadionu u Čelarevu sastav RFK Novog Sada ugostio ekipu Kolubare iz Lazarevca. Domaćin je u meč ušao sa pretposlednje pozicije na tabeli, dok su gosti bili na desetom mestu u ligi.

Republika

Uloga favorita na ovom meču bila je na strani gostujućeg tima, koji je od starta 2024. godine zabeležio trijumf i remi u ligi, dok je domaćin na prolećnoj premijeri iznenadio OFK Beograd (minimalan trijumf), ali je u prošlom kolu poražen od Tekstilca.

Odlična ofanzivna postavka trenera gostiju od prvog minuta je dala rezultate, tokom zimskog prelaznog roka odrađen je odličan posao po pitanju igračkog kadra, i to se već isplaćuje. 

Na isteku 12. minuta Nikola Furtula pogodio je mrežu Puškića, nakon gužve pred golom rivala, za vođstvo Kolubare od 1:0. Do odlaska na odmor u sudijskoj beležnici zapisan je i mladi Alfons Mabula, fudbaler Novog Sada, koji je "požuteo".

Uvodni minuti nastavka pripali su gostima, i iz inicijative stvorena je prilika koja je rezultirala uvećanjem vođstva kluba iz Lazarevca. Mile Savković je glavom duplirao prednost Kolubare. 

Ubrzo je trener domaćih krenuo sa izmenama, kako bi promenio nešto u igri svog tima, isto je uradio i njegov kolega "preko puta", ali nove promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo.

RFK Novi Sad 1921 - Kolubara (Lazarevac) 0:2 (0:1)

RFK Novi Sad: Puškić, Milosavić (od 58' Stanisavljević), Derviši, Serdar (od 58' Kokir), Vrekić, Pašagić, Alfons Mbula (od 67' Abraham Moris), Ismael Alves, Blagojević (od 58' Rosić), Mandić, Gvozdenović (od 78' Rakić)

Kolubara: Stanivuković, Vasiljević, Matsui, Savković (od 75' Marinković), Furtula (od 66' Đorđević), Kočović, Janković, Braunović, Jovanović (od 75' Radosavljević), Nikolić, Jevremović (od 66' Suva (od 84' Kiković)) 

Ovim trijumfom Kolubara je nastavila napredak na tabeli i polako se priključuje borbi za mesto koje daje priliku za viši rang, dok domaćin ostaje u donjem delu, i predstoji mu borba za opstanak.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading