NESHVATLJIVO: Neverovatan propust domaćina uslovio neodigravanje utakmice! Očekuju se nove drakonske kazne!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.03.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za rubriku "verovali, ili ne".

NESHVATLJIVO: Neverovatan propust domaćina uslovio neodigravanje utakmice! Očekuju se nove drakonske kazne!?

Foto: OFK Beograd

Sreda 6. mart bila je radna za sve klubove Prve lige Srbije. Na programu su mečevi 23. takmičarske runde, a jedan od susreta trebao je da se odigra na stadionu u Vojvođasnkoj ulici.

 

Fudbalski klub Bežanija, odnosno njihov stadion planiran je da bude domaćim meča u kojem su za bodove trebale da se bore ekipe novobeogradskog Radničkog i Smedereva 1924, a susret je imao veliku važnost za oba kluba, s obzirom da "majstori" vode grčevitu borbu za opstanak, dok "oklopnici" i dalje gaje nadu da mogu stići barem do baraž mečeva za popunu superligaškog karavana.

Iz svega navedenog bilo je potpuno jasno da nas očekuje zanimljiva fudbalska predstava, ali ovoga puta do meča nije došlo.

Naime, organizator utakmice 23. kola, Fudbalski klub Radnički sa Novog Beograda načinio je veliki previd. Na stadionu nije bilo medicinske ekipe, tj. službe hitne pomoći čije je prisustvo neophodno kako bi do odigravanja zvaničnog meča i došlo.

Foto: FK Bežanija

Fudbala u Vojvođanskoj ulici nije bilo

 

Usled svega navedenog, delegat Radenko Stevović u dogovoru sa glavnim sudijom Lazarom Pršićem primenio je uredne pravilnika o takmičenju i nije dozvoljeno da utakmica bude odigrana.

Sada je sve na nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije, a izvesno je da će meč biti registrovan rezultatom 3:0 u korist Smedereva 1924, a ostaje da se vidi hoće li "majstorima" usled navedenog propusta biti i dodatno oduzeti bodovi.

Treba podsetiti da je još ranije odlukom Disciplinske i Etičke komisije FSS od 12. februara 2024. godine, FK Radnički Novi Beograd kažnjen je oduzimanjem šest bodova zbog prekršaja iz čl. 83. Disciplinskog pravilnika FS Srbije.

Čini se da je sudbina "majstora" u aktuelnom šampionatu već sada zapečaćena.

U narednom 24. kolu Smederevo 1924 dočekuje leskovačku GFK Dubočicu, doć će novobeogradski Radnički gostovati novosadskoj Mladosti GAT.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading