OKREĆE NOVU STRANICU KARIJERE: Nekadašnji fudbaler Zvezde se prihvatio predsedničke funkcije - titula je glavni cilj!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.02.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo život je u fudbalu što kao igrač, trener, ili vlasnik uspešne fudbalske škole, a sada je odlučio da se lati i ne baš lakog posla.

OKREĆE NOVU STRANICU KARIJERE: Nekadašnji fudbaler Zvezde se prihvatio predsedničke funkcije - titula je glavni cilj!

Foto: Starsport

Fudbaleri Tatre iz Kisača prethodnu takmičarsku 2022/23 godinu u okviru Pre novosadske lige okončali su na pretposlednjoj 15. poziciji i od prethodne jeseni su morali da krenu u žetvu bodova u okviru nižeg stepena takmičenja, Druge novosadske lige.

 

Prvi deo aktuelne sezone ekipa je okončala u sredini tabele sa skorom od šest pobeda, isto toliko poraza i dva remija i u ovom momentu nalaze se na čak 12 bodova zaostatka u odnosu na drugoplasirani futoški Sofeks koji zauzima poziciju koja vodi u viši rang po okončanju ligaškog takmičenja.

Navedeno se već sada može smatrati "nemogućom misijom", ali je klub tokom zimske pauze preuzeo Petar Puača, dobro poznato ime u svetu fudbala koji ima jasan plan kada je ekipa Tatre u pitanju.

Povodom novih izazova u karijeri, nekadašnji golgeter Crvene zvezde je u razgovoru za "Sportski žurnal" istakao:

- Nisam čarobnjak ali verujem da mogu da pomognem. Potrebni su rad, red i strpljenje. Da bismo uspeli, moramo da razmišljamo dugoročno - istakao je Puača, a zatim i predočio ključan faktor u budućem razvoju kluba:

- U Tatri trenira oko 40-50 dece, ali s obzirom na to da Kisač ima skoro 6.000 stanovnika, taj broj mora da bude veći. Želim da u klubu 90 odsto dece bude iz Kisača jer znam koliko meštanima znači da vide mlade naraštaje iz svog sela na terenu.

Foto: Instagram.com/skolafudbala.f.k.petar.puaca

Iz perioda dok je nosio dres voljenog kluba

 

Posao neće biti ni malo lak:

- Treba da nabavimo novu opremu, popravimo uslove za treniranje, voleo bih da nekako obezbedimo reflektore... Oduvek želim da mlade usmerim ka sportu, da ih sa ulice odvučem na sportski teren... Rad sa decom me ispunjava i verujem da će mi to iskustvo koristiti i u Kisaču.

Za kraj Puača posebno ističe:

- Gostovanje nekadašnjih asova Zvezde, Partizana, Vojvodine za svako mesto je sportski praznik. Kisač zaslužuje da vidi legende najboljih srpskih klubova, ali ja pored te počasti koje nose prijateljske utakmice s legendama, želim da steknem  još bolju sliku o mogućnostima ekipe koju planiram da podmladim u narednom periodu.

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, ekipa Tatre u prolećnoj premijeri, u okviru 17. takmičarske runde gostuje Stražilovu u Sremskim Karlovcima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading