VOLJOM ŽREBA U PRVOM KOLU DERBI: U ligi vode "glavnu reč" za šampionski pehar, a sada će snage odmeriti i u kupu!

Autor:

Sport

23.02.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba tima idu na pobedu.

VOLJOM ŽREBA U PRVOM KOLU DERBI: U ligi vode "glavnu reč" za šampionski pehar, a sada će snage odmeriti i u kupu!

Foto: FK Turekovac

Predstojećeg vikenda startuju "naše lige", pre svega tu je Prva liga Srbije, međutim i mnoge druge lige širom Srbije takođe kreću u nastavak sezone. 

Republika

Što se tiče Gradske lige Leskovac, prolećni deo prvenstva kreće nešto kasnije zbog samog broja klubova u ligi, međutim ovog vikenda startuje Kup FS Jablaničkog okruga, jedan od duela igra se između dva tima učesnika gore pomenute lige. Ekipa Građanski 2023 u prvom kolu kupa ugostiće sastav Turekovca, utakmica se igra u nedelju od 13 časova na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Leskovcu.

Domaći tim aktuelni je jesenji prvak Gradske lige Leskovac, tokom prvog dela sezone ekipa je zabeležila učinak od sedam trijumfa, uz po jedan remi i poraz. Prednost u odnosu na prvog pratioca i upravo rivala u prvom kolu Kupa je samo dva boda.

Republika

Foto: FK Građanski 2023

Fotografija sa prvog ligaškog duela ove sezone

Jesenji vicešampion je u odnosu na lidera zabeležio jedan trijumf manje, uz jedan remi više, pa je sa 20 osvojenih bodova na "dva koraka" od prve pozicije koja direktno vodi u viši rang takmičenja. Ekipa Turekovca je u ligaškom duelu na gostovanju sastavu Građanski 2023 poražena rezultatom 3:2.

Trener tima sa stadiona "Lotrin Gaj", Aleksandar Boce Kirov je za naš portal povodom nedeljnog duela poručio:

- Spremali smo se vredno tokom priprema, iz utakmice u utakmicu se videlo da polako "hvatamo zalet" i mislim da smo spremni za mečeve takmičarskog karaktera. Očekujem dobar duel, idemo na pobede kao i svaki put, nebitno da li je reč o prijateljskom, kup ili ligaškoj utakmici. Ojačali smo tim tokom prealznog roka i mislim da možemo da ostvarimo ciljeve zacrtane za nastavak sezone.

Kup takmičenje je takvog formata da se svake nedelje igra sledeće kolo, i vlasnik pehara će biti poznat do početka prolećnih dela prvenstava u Jablaničkom okrugu. U nedelju nas očekuje duel dva dobro poznata tima, i sigurno je da se može očekivati jako dobar meč.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading