ZALOG ZA BUDUĆNOST: Lider angažovao novog napadača - nekadašnja nada Vojvodine stigla u srpsku prestonicu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.02.2024

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već sada se postavljaju temelji ekipe za narednu sezonu.

ZALOG ZA BUDUĆNOST: Lider angažovao novog napadača - nekadašnja nada Vojvodine stigla u srpsku prestonicu!

Foto: OFK Beograd

Fudbaleri OFK Beograda suvereno su stigli do jesenjih lovorika u okviru Prve lige Srbije i već sada se o njima može sa velikom sigurnošću govoriti, kao o timu koji će od naredne jeseni biti član srpke klupske fudbalske elite.

 

Tokom prvog dela takmičarske godine "romantičari" su ostvarili skor od 16 pobeda, tri remija i jednog poraza, tako da će u nastavak borbe za bodove ući sa čak 17 bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce Inđiju Toyo Tires i leskovačku GFK Dubočicu.

U 20 prvenstvenih mečeva puleni trenera Sime Krunića postigli su ukupno 45 pogodaka, a od tog broja čak 26 golova je delo Aleksandra Kahvića, Dejana Georgijevića i Saše Markovića.

Sjajne partije tokom jeseni omogućila su Aleksandru Kahviću da narednih šest meseci provede u srpskoligaškoj konkurenciji u dresu pančevačkog Železničara i navedeni period će pokušati da iskoristi kako bi privoleo treenra Crvene zvezde Vladana Milojevića da mu od leta pruži i šansu u najboljoj postavi aktuelnog srpskog šampiona, a odlaskom rasnog centarfora, OFK Beograd se našao u situaciji da pronađe adekvatnu zamenu.

Na kraju, izbog je pao na Danila Mugošu.

Reč je o mladom, dvadesetdvogodišnjem napadaču koji na staru Karaburmu stiže iz redova Tutina u kojem je nastupao tokom prethodne polusezone. Mugoša je ponikao u novosadskoj ekipi Petrika, bio je i član mlađih kategorija Vojvodine, a iza sebe ima i seniorskog iskustva u elitnom rangu crnogorskog fudbala.

Foto: OFK Beograd

Stigla je zamena za sjajnog strelca "romantičara"

 

- Danilo Mugoša:

Datum rođenja: 31. januar 2002. godine

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: Petrika U-17 (Novi Sad), Vojvodina U-19 (Novi Sad), Teleoptik (Zemun), OFK Petrovac (Crna Gora), OFK Grbalj (Crna Gora), podunavac (Belegiš), Tutin (Tutin), OFK Beograd (Beograd)

Priliku za debi u dresu novog kluba Mugoša će imati u prolećnoj premijeri kada će OFK Beograd gostovati ekipi RFK Novi Sad 1921. Navedeni susret na programu je 24. februara, a treba podsetiti da je prvi ovosezonski meč dve ekipe pripao "romantičarima" koji su slavili sa ubedljivih 4:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading