SITUACIJA JE KATASTROFALNA: Stadion je devastiran, svlačionice više ne postoje - nakon 95 godina postojanja, KLUB JE PRED GAŠENJEM! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.02.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će se dozvoliti da nakon devet i po decenija postojanja, klub jednostavno nestane sa fudbalske mape?

SITUACIJA JE KATASTROFALNA: Stadion je devastiran, svlačionice više ne postoje - nakon 95 godina postojanja, KLUB JE PRED GAŠENJEM! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com/Niže lige Vojvodine

Sonta mesto u opštini Apatin, u arhivskim dokumentima prvi put se pominje još 1192. godine, a od 1928. zvanično ima i svoje sportsko ljubimče u vidu Fudbalskog kluba Dinamo.

 

Ekipa koja je prethodne godine proslavila veliki jubilej devet i po decenija postojanja, tokom poslednjih petnaestak godina takmiči se u okviru međuopštinskog fudbalskog raga, a prethodnu jesen u MFL Sombor, 2. razred oončali su na sedmoj poziciji u takmičenju koje ukupno broji deset klubova.

Dinamo iz Sonte je ostvario skor od četiri pobede i pet poraza, tako da će u prolečne borbe ući sa ukupno 11 bodova, s obzirom da je ekipa kažnjena oduzimanjem jednog poena.

Međutim, sve ljubitelje fudbala u Sonti u ovom momentu, mnogo više od samih rezultata, brine opšte stanje i činjenica da se klub nalazi na ivici opstanka i ukoliko se nešto pod hitno ne učini, Dinamo će nestati sa srpske fudbalske mape.

Tim povodom iz kluba je stigao hitan apel javnosti:

- FK Dinamo Sonta je PRED GAŠENJEM. Klub od osnivanja nije bio u težoj finansijskoj situaciji. U pokušaju da sačuvaju klub od gašenja,fudbaleri i novo rukovodstvo kluba koje će biti objavljeno kroz par dana, ovim putem apeluju na prijatelje kluba i sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da doprinesu da se ovaj klub sa dugom i bogatom tradicijom ponovo, kao feniks, podigne iz pepela. Bilo kakva pomoć, da li to bila finansijska ili doniranje sportske opreme, sportskih rekvizita i ostalih pratećih sadržaja, nama će biti od velikog značaja i pomoći.

Istovremeno su iz kluba javnosti prikazali, u najmanju ruku uznemirujuće fotografije na kojima je prikazano aktuelno stanje stadiona, svlačionica i klupskih prostorij.

 

Čini se da je vremena sve manje i ostaje pitanje hoe li se u Sonti tokom narednog proleća "kotrljati bubamara". Ukoliko se nešto promeni na bolje, Dinamo će u prolećnoj premijeri koja je zakazana za 23. marta gostovati aktuelnom lideru takmičenja, ekipi Jedinstva iz Stanišića.

Ukoliko klupski apeli ostanu samo pokušaj spasavanja kolektiva koji bi uskoro trebao da proslavi vek postojanja, jedan uzoran sportski kolektiv će prestati da postoji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading