GOLEADA OKLOPNIKA NA STARTU PRIPREMA: Smederevo 1924 očekivano izvojevalo pobedu na Carevoj ćupriji! (FOTO GALERIJA)

Autor: Milica Misailović

Sport

24.01.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak se zna ko je "stariji".

GOLEADA OKLOPNIKA NA STARTU PRIPREMA: Smederevo 1924 očekivano izvojevalo pobedu na Carevoj ćupriji! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Smederevo 1924

U sklopu priprema za nastavak sezone, na Carevoj ćupriji, srpskoligaš ekipa BASK TEK-a dočekala je jednog od konkurenata za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, ekipu Smedereva 1924.

 

Popularni "oklopnici", jesenji deo polusezone Prve lige Srbije okončali su sa skorom od sedam pobeda, devet remija i četiri poraza, a takmičarsku 2023. godinu zatvorili su remijem protiv užičk GFK Slobode (0:0) čime su i obezbedili poziciju pet na tabeli prvoligaškog karavana.

Sa druge strane, fudbaleri BASK TEK-a nadmetanje u prvom delu takmičenja u okviru Srpske lige Beograd okončali su na poslednjem mestu tabele i tokom predstojećeg proleća očekuje ih teška borba za očuvanje statusa člana trećeg ranga srpskog klupskog fudbala.

Fudbaleri ova dva kluba odigrali su danas prvu kontrolnu utakmicu na terenu akademije fudbalskog kluba BASK u kojoj su "oklopnici" očekivano došli do trijumfa impozantnim rezultatom 0:5. 

Treneri obe ekipe dali su šansu svim igračima obzirom da je utakmica bila prijateljskog karaktera tako da su se svi igrači tokom 90. minuta igre razigrali na terenu. 

U prvom delu susreta fudbaleri Smedereva pokazali su inicijativu i veću borbenost obzirom na to da domaćin gotovo ni u jednom momentu nije ozbiljno pripretio golu na kom je stajao Jović. Kompaktnu igru potvrdili su Vukašinović, prvim golom iz kornera na šta se nadovezao i Nikola Jovanović i postavio konačan rezultat od 0:2 u prvom poluvremenu. 

 

U drugi deo igre BASK je ušao sa znatno slabijim sastavom dok je ansambl Smederevaca, iako je promenjen, nastavio istim tempom da trese mrežu domaćina. 

Tako se na listu strelaca dalje upisao Lazar Marković, odmah potom Marisavljević i kao kruna utakmice usledio je senzacionalan gol Dragutinovića za konačnih 0:5.

Ova pobeda "oklopnicima" će sigurno dati jak vetar u leđa nastavku priprema i podizanju forme koja će im biti preko potrebna u trci za plasman u Super ligu Srbije. 

- Prijateljska utakmica:

BASK TEK (Beograd) - Smederevo 1924 (Smederevo) 0:5 (0:2)

Strelci: Vukašinović, N. Jovanović, L. Marković, Marisavljević, Dragutinović. 

Stadion: Akademija FK BASK TEK

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, ekipa Smedereva 1924 će u prolećnoj premijeri prvoligaškog karavana gostovati Metalcu u Gornjem Milanovcu, dok će BASK TEK u okviru Srpske lige Beograd borbu za opstanak započeti duelom protiv Prve Iskre iz Bariča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading