POZITIVNO "IZNENAĐENJE" LIGE: Sportski kolektiv OFK Kikinde "zapušio usta" kritičarima!

Autor:

Sport

28.12.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su ih videli kao kandidata za ispadanje, ali...

POZITIVNO "IZNENAĐENJE" LIGE: Sportski kolektiv OFK Kikinde "zapušio usta" kritičarima!

Foto: OFK Kikinda

Prošlogodišnji šampion Vojvođanske lige Istok odlično se snašao u višem rangu, i time je premašio očekivanja mnogih koji su klub očekivali u borbi za opstanak.

Republika

Sastav OFK Kikinde zimsku pauzu provodi na trećoj poziciji na tabeli, odmah iza dva takođe prošlogodišnja člana nižeg ranga, ali grupe "Jug". Sa 27 osvojenih bodova ekipa u odnosu na lidera zaostaje šest bodova, dok je drugo mesto udaljeno tri. Naporan rad, kako igrača i trenera Šponje, tako i svih u klubu i unutar njega doveo je do fantastičnog rezultata.

Zvanično otvaranje prelaznog roka se bliži, ali se u većini klubova uveliko radi na promenama u igračkom kadru, što je slučaj i u OFK Kikindi. Što se tiče odlazaka, Dukić, Jarić, Čeman, Savkov i Popeskov nisu više članovi tima, i oni će na proleće nastupati na nekim drugim mestima.

Što se tiče pojačanja, za sada su dres OFK Kikinde zadužila dva fudbalera. Vojislav Stanaćev (24) dogovorio je saradnju sa upravom kluba, i ovo će biti njegov drugi mandat u klubu. Reč je o fudbaleru koji je u mlađim kategorijama nastupao za AFK Adu, Spartak iz Subotice, seniorske minute sakupljao je Bačkoj (Pačir), Kozari, Jedinstvu Stanišić i Slobodi Novi Kozarci, gde je imao i poslednji angažman.

Republika

Foto: OFK Kikinda

Šponja radi odličan posao

Pozicija golmana ojačana je dolaskom Mihajla Fracnuskog (20), reč je o mladom i veoma talentovanom čuvaru mreže, koji takođe spada u kategoriju povratnika. Francuski je ponikao u ŽAK-u iz Kikinde, odakle je otišao u opremu OFK Kikinde, proteklu kalendarsku godinu proveo je u dresu Kozare (Banatsko Novo Selo), odakle se i vraća u dobro poznatu sredinu.

Pored pojačanja u igračkom kadru, klub je potvrdio da se u njihove redove vratio i Vladimir Kitanović koji je u par navrata vodio prvi tim samostalno, ali će sada biti asistent Šponji, a biće zadužen i za kordinaciju rada omladinskih selekcija. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading