SUDBONOSNO NE: Nakon Crvene zvezde, još jedan klub je odjavio fudbalske velikane - ni oni ne žele da učestvuju u Superligi Evrope!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stav kluba je potpuno jasan.

SUDBONOSNO NE: Nakon Crvene zvezde, još jedan klub je odjavio fudbalske velikane - ni oni ne žele da učestvuju u Superligi Evrope!

Foto: FK Sinđelić Ugrinovci

Fudbalski klub Crvena zvezda pominjana je kao jedan od potencijalnih učesnika Superlige Evrope, ali je prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić nedavno izjavio da klub sa najvećeg srpskog stadiona neće učestvovati u navedenom takmičenju najbogatijih i da ostaje verna takmičenjima pod ingerencijom UEFA organizacija.

 

Situaciju koja je uzbirkala evropski klupski fudbal, pratili su i čelnici još jednog srpskog kluba, koji su tim povodom izdali zvanično saopštenje putem svoje Instagram stranice. U saopšteniu kluba stoji:

- U prethodnih nekoliko dana trpeli smo veliki pritisak pre svega iz prestonice Španije da se priključimo novom projktu koje nije pod ingerencijom UEFE I FIFE. Nakon niza sastanaka sa najvećim evropskim zvaničnicima odluka je da "FK Sinđelić" NEĆE podržati bilo koje takmičenje koje nije pod okriljem Evropske kuće fudbala kao što su to učinili mnogi velikani širom Evrope - stoji u saopštenju ugrinovačkog Sinđelića.

Foto: FK Sinđelić Ugrinovci

U Ugrinovcima se neće igrati Superliga Evrope

 

Naravno, u pitanju je dobar marketinški trik kluba koji se takmiči u nižim prestoničkim rangovima takmičenja, ali i šala koji zasigurno niko neće uzeti za zlo.

Da podsetimo, kada je reč o takmičenju u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A", ekipa ugrinovačkog Sinđelića je prvi deo šampionata okončala na drugoj poziciji sa identičnim bodovnim skorom kao i lider takmičenja Velika Moštanica.

U nastavku sezone sledi velika borba za plasman u viši rang takmičenja, Prvu beogradsku ligu - "grupa A", a premijerni meč predstojećeg proleća odigraće u Jakovu protiv trenutno trećeplasiranog Srema.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading