ODLAZI NAKON SAMO TRI MESECA: Iskusni defanzivac odlučio da ove zime promeni sredinu - o novom klubu, nakon praznika!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sradnja je trajla samo jednu polusezonu.

ODLAZI NAKON SAMO TRI MESECA: Iskusni defanzivac odlučio da ove zime promeni sredinu - o novom klubu, nakon praznika!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudbaleri RFK Novog Sada 1921 iza sebe imaju ne baš najuspešniju polusezonu u okviru Prve lige Srbije. Popularni "kanarinci" u nastavak takmičenja ulaze kao poslednjeplasirana ekipa prvoligaškog karavana i tokom proleća ih očekuje grčevita borba za opstanak.

 

U odlučujuće bitke prvoligaš iz "srpske Atine" ulazi znatno oslabljen, s obzirom da je iskusni defanzivac Nikola Rađen odlučio da ove zime promeni sredinu.

- Poučen nekim prethodnim iskustvima, uskoro ću znati gde nastavljam karijeru. Verovatno posle praznika donosim definitivnu odluku. Nalazim se u najboljim godinama, imam gomilu iskustva, konstantan sam što se forme tiče. Ono najvažnije, gladan sam uspeha i željan još jednog dokazivanja - istakao je Rađen u razgovoru za "Sportski žurnal", a zatim se osvrnuo i na učinak ekipe u prethodnoj polusezoni:

- Došao sam poslednjeg dana prelaznog roka kad je ekipa imala dva boda. Odigrao sve utakmice do kraja i ostaje žal. Uveren sam da ova ekipa ima kvalitet i potencijal da napravi mnogo više. Potencijal koji momci poseduju nije srazmeran poziciji na tabeli. Uprava kluba je posvećena i požrtvovana, pokušavaju da obezbede normalne uslove za rad. Na kraju rastanak je bio neizbežan. Rešio sam da izađem iz ugovora zbog ponuda koje sam dobio.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Nisu "kanarinci" imali ni sreće u prethodnoj polusezoni

 

- Nikola Rađen:

Datum rođenja: 17. novembar 1996. godine

Mesto rođenja: Novi Sad

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Novi Sad U-19 (Novi Sad), ŽSK (Žabalj), Cement (Beočin), Novi Sad (Novi Sad), Radnički 1923 (Kragujevac), Inđija Toyo Tires (Inđija), RFK Novi Sad 1921 (Nlovi Sad)

Za kraj je Rađen imao i poruku za svoje, sada već bivše saigrače:

- Čeka ih ozbiljna misija, ali ne sumanjam da će Bratić i njegov asistent Mirko Babić uspeti u zacrtanom cilju. Svaki trener ima nešto svoje. Nebojša Nešković je bio na početku, otišao je, sad je tu drugi šef struke sa svojom vizijom i idejom. Koliko god položaj na tabeli bio loš, stvari mogu da se promene. Veliki je probelm što tim nije bio sastavljen na vreme, nego je sve išlo u hodu, nismo zajedno prošli pripreme. Da smo to uradili, rezultati bi bili bolji, ne bi se deašavali primljni golovi u poslednjim minutima, baš u trenutku kad smo bili bolji i konkretniji na terenu.

Ostaje nam da sačekamo da prođu predstojeći Novogodiđnji i Božićni praznici i da saznamo gde će iskusni defanzivac nastaviti svoju igračku karijeru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading