SVE KONAČNO IDE PO PLANU: Šef stručnog štaba Jakovčana pozitivno ocenio jesenju polusezonu!

Autor:

Sport

21.12.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Pilipović: „Navijači Srema su dugo čekali da se nešto dobro dogodi na „Prilivku“, zato samo donekle mogu da razumem njihovu euforiju zbog ostvarenih rezultata, međutim, nema mesta preteranom opuštanju jer smo tek na pola puta do konačnog sportskog cilja“

SVE KONAČNO IDE PO PLANU: Šef stručnog štaba Jakovčana pozitivno ocenio jesenju polusezonu!

Foto: FK Srem Jakovo

Sportsko poverenje se početkom takmičarske godine ponovo vratilo u Jakovo, Sremu donelo apsolutni izlaz iz višegodišnje krize. Jedan od najodgovornijih ljudi za potpuni fudbalski preporod kluba iz beogradske ravnice, trener Nikola Pilipović ima reč za portal Republika.rs.

 

- Istina, napravili smo tek prvi, vrlo važan korak ka potpunoj rehabilitaciji Srema. Rezultati su došli kao nagrada za kolektivni trud. Kada to kažem ne mislim samo na stručni štab i fudbalere već i na navijače, sponzore...

Šta je ključ uspeha Srema u jesenjoj polusezoni?

- Vratilo se staro sportsko poverenje na „Prilivak“. Vratili su se igrači koji su mahom duže vreme bili u igračkoj penziji i upravo su oni, fudbaleri, pokretači nove, zdrave priče u Jakovu.

Kao bivši igrač prihvatili ste uvek „vruću“ klupu Jakovčana.

- Iako je to bilo u vrlo delikatnom momentu za klub, za mene kao rođenog Jakovčanina koji je odrastao na stadionu je to bilo jedino normalno rešenje.

Nije Vam bilo lako.

- Kada premotak „film“ najteže je bilo da bivše fudbalere vratimo fudbalu, pa da ih vratimo na sam teren treningu.

Ostvarili ste „nemoguću misiju“.

- Na treninzima je jesenas bilo konsatantno 25 fudbalera, sa ponosom mogu da istaknem mahom rođenih Jakovčana i igrača iz regiona. Samo jedan igrač iz grada dolazi u Jakovo, tome smo i težili.

Može li Srem da nastavi pobednički korak i u nastavku takmičarske godine?

- Ako ne bude pogrešnih sportskih odluka bićemo i bolji.

Navijače ste rezultatima vratii na stadion.

- Na „Prilivku“ je kao u dobra stara vremena. Navijači Srema su dugo čekali da se nešto dobro dogodi, zato samo donekle mogu da razumem euforiju zbog ostvarenih rezultata, međutim, nema mesta preteranom opuštanju jer smo tek na pola puta do konačnog sportskog cilja.

 

Zaslužili ste da uživate u jesenjim lovorikama.

- Najviše me kao i sve u klubu raduje što je fudbal ponovo tema broj jedan u Jakovu. Na svakom koraku se susrećemo samo sa pozitivnim komentarima jer smo „svetla tačka“ u turobnoj svakodnevici.

Podrška je pravi „vetar u leđa“.

- Istovremeno, to je i „mač sa dve oštrice“, zato ćemo da ostanemo na zemlji jer nas ozbiljan posao tek očekuje.

Jesenas vam je i Fortuna vam „namignula“.

- Sklopile su se „kockice“ od prvog kola i gostovanja Sinđelića u Ugrinovcima sve je krenulo kako smo priželjkivali.

„Nišanite“ viši rang.

- Takav uspeh bi zadovoljio sve pristalice Srema.

Može li uprava to da isprati finansijski?

- Novac nam je trenutno, najiskrenije, najmanji problem. Svi, listom svi iz sela su dali doprinos oporavku kluba, bukvalno nas presreću i pitaju da li nam je nešto potrebno da nastavimo pobednički niz.

Čekaju se, dakle, samo pojačanja.

- Biće novih fudbalera u svim linijama tima kako bismo pojačali konkurenciju i kako bih pred svaki meč mogao mirno da sastavim tim.

Da li ćete prvotimcima da priključite nekog talentovanog dečaka iz omladinske škole?

- Uveren sam da će tako i biti iako postoji „kočnica“ u saradnji sa podmlatkom. Međutim, u danima pred nama očekuje nas sastanak na kome ču da iznesem predlog da koordinator omladinske škole bude Nikola Drakulić koji je dugo u klubu, dobro poznaje decu koju i sada trenira pa bi Džonijevo unapređenje višestruko koristilo klubu. Talentovane dece u Jakovu ima kao i uvek.

Prvi trening u sledećoj godini ste zakaazali za početak februara.

- U Jakovu imamo odlične uslove za radn ako nam vremenske prilike budu naklonjene. To će biti podloga i za prijateljske utakmice o kojima mogu sada da kažem samo da ćemo za rivale imati timove iz viših rangova jer momci po kvalitetu zaslužuju da sparinguju sa protivnicima iz jačih liga – zaključio je strateg Jakovčana.

Trener Nikola Pilipović, konačno na pobedničkom koloseku sa svojim Sremom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading