U JAKOVU SE OPET PRIČA O FUDBALU I SREMU: Put povratka na staze stare slave neće biti lak, ali mesta za optimizam i te kako ima!

Autor:

Sport

07.12.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas zanimljivo proleće.

U JAKOVU SE OPET PRIČA O FUDBALU I SREMU: Put povratka na staze stare slave neće biti lak, ali mesta za optimizam i te kako ima!

Foto: FK Srem Jakovo

Bio je tim iz Jakova u poslednje dve decenije u Srpskoj ligi, takmičio se i u zonskom rangu, ali je trenutno u određenoj krizi i član je Međuopštinske lige Beograd (grupa A)

Republika

Završio je Srem prošlu sezonu na poslednjem mestu, ali je situacija u aktuelnom prvenstvu dosta bolja, pa su samim tim i zabeležni rezultati doveli do visokog plasmana. Ekipa je zabeležila devet trijumfa i četiri remija, što je dovoljno za treću poziciju u ligi, sa jednim bodom zaostatka za liderom. Prednost tima iz Jakova za prolećni deo jeste to što su i dalje bez poraza jedini u prvenstvu, i to što dočekuju direktne konkurente za pehar pred svojim navijačima.

Na zvaničnom profilu kluba, pre analize nedavno završenog jesenjeg dela, stiglo je saopštenje pre svega o prethodnoj sezoni:

- Želimo da se zahvalimo Džoniju i igračima koji su prošle godine bili tu, sigurno u našoj najtežoj sezoni od osnivanja kluba. Na gostovanjima smo bili sa 12-13 igrača, ređali smo poraze, i tokom celog prvenstva smo gledali samo kako da "preživimo", i da održimo klub. Moramo izdvojiti Boleta Lilića, Dacu Milanovića i Srđana Gatarića koji su iako vetereni, osetili su težini trenutka i bili su prisutni, a i sada su sa nama.

Republika

Foto: FK Srem Jakovo

Vratila se publika na stadion u Jakovu

O trenutnim dešavanjima i prvog delu aktuelne sezone poručili su:

- Hvala Piliju i igračima, mahom Jakovcima čiji su dolasci krenuli prošle zime, vratili su se u klub da pokušaju da ga vrate tamo gde pripada, bez da je iko postavio pitanje o novcu. Lokalni privrednici su od starta sezone sa nama, publika se vratila na stadion u Jakovu, prosečno je na tribinama oko 200-250 ljudi, dok na "jačim" mečevima taj broj stiže i do 300. 

Put povratka na staze stare slave sigurno neće biti lak i brz, ali je klub na dobrom putu, u selu se opet priča o Sremu i utakmicama, i to je možda i najveća pobeda za sada. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading