SVI U GELZENKIRHEN: Da se ne ponovi 2006. godina – Srbija iznad svega!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.12.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaje nada da se istorija ovoga puta neće ponoviti.

SVI U GELZENKIRHEN: Da se ne ponovi 2006. godina – Srbija iznad svega!

Foto: Profimedia

Žreb je rekao svoje i slobodno se može rei da je prourokovao ne baš lepa sećanja kada su u pitanju ljubitelji fudbala u Srbiji.

 

Nakon gotovo četvrt veka fudbalska reprezentacija Srbije izborila se za plasman na Evropsko prventvo koje će narednog leta biti odigrano u Nemačkoj. „Orlovi“ su svrstani u grupu C zajedno sa nacionalnim selekcijama Slovenije, Danske i Engleske, a upravo će turnir otvoriti utakmicom protiv „Gordon Albiona“ 16. juna na stadionu Fudbalskog kluba Šalke u Gelzenkirhenu.

Za navedeni stadion nas ne vezuju baš najlepše uspomene. Istog datuma, 16. juna 2006. godine, naš nacionalni tim pod imenom Srbija i Crna Gora odigrao je meč trećeg kola takođe grupe C u okviru Svetskog prvenstva u Nekamčkoj. Protivnik je bila selekcija Argentine koja je predvođena Lionelom Mesijem zabeležila ubedljiv trijumf rezultatom 6:0.

Kako se navedeno ne bi ponovilo, Fudbalski klub Rampa iz Požege koja je jesenji deo takmičenja u okviru Zlatiborske okružne lige okončala na petoj poziciji sa ukupno 27 osvojenih bodova, planira da organizuje navijački konvoj koji će iz Srbije krenuti put Nemačke.

Foto: FSS

Mogu li "orlovi" da izađu iz grupe C?

 

Tim povodom sportski kolektiv iz Požege se obratio i javnosti:

- Fudbalski klub Rampa će pokušati da za svoje igrače i prijatelje kluba organizuje odlazak na 1 utakmicu evropskog prvenstva u fudbalu kako bi podržali našu reprezentaciju. Drugu zemlju i reprezentaciju nemamo navijamo za onu koju jedino imamo. Pozivamo ostale Požeške klubove da nam se priključe u ovoj ideji, a eventualno Sportski savez Požega i Ofs Požega da razmisle da li mogu da nam pomognu u organizaciji ove ideje.

Ostaje nada da će se ovom apelu pridružiti i drugi, kako klubovi, tako i savezi, kako bi četa selektira Dragana Stojkovića narednog leta imala veliku podršku koja bi omogućila igračima na terenu da obraduju kompletnu naciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading