KUD` PLOVI OVAJ BROD? Novobegrađani se i iz Obrenovca vratili praznih šaka - borba za opstanak postaje nemoguća misija?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.11.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda i teže nego što se očekivalo, domaćin je stigao do bodova koji ih održavaju u gornjem delu tabele.

KUD` PLOVI OVAJ BROD? Novobegrađani se i iz Obrenovca vratili praznih šaka - borba za opstanak postaje nemoguća misija?

Foto: FK Brodarac

Fudbaleri novobeogradskog Brodarca i nakon duela u Obrenovcu, ostaju bez trijumfa na gostujućem terenu. Ekipa sa Starog sajmišta je tokom jesenjeg dela sezone na osam utakmica na strani, osvojila svega jedan bod i to u Padinskoj skeli gde su sa ekipom PKB-a remizirali rezultatom 0:0.

 

Teško je bilo i očekivati da gosti mogu načiniti nešto više u meču 14. runde srpkoligaškog karavana, posebno ako se zna da je u aktuelnoj takmičarskoj godini, kompletan plen iz Obrenovca odnela jedino ekipa Zvezdare i to u prvom kolu, 13. avgusta. "Bulke" su navedeni susret rešile u svoju korist rezultatom 2:1.

Već u 16. minutu obrenovački Radnički stiže do prenosti pogotkom Igora Zonjića koji se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju nakon izvedenog kornera. Do kraja prvog perioda igre beležimo i prvi pogodak Brodarca. Na isteku pola sata igre Veljko Ilić je matirao Željka Kuzmića nakon centaršuta Aleksandra Zečevića sa pozicije desnog krila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK BRODARAC (@fkbrodarac)

 

Nastavak susreta donosi rezultatski preokret. Igrao se 54. minut kada je mrežu Obrenovčana zatresao Marko Vučetić nakon centaršuta, ovoga puta sa pozicije levog krila.

Nakon rezultatskog deficita domaćin preuzima terensku inicijativu i u 67. minutu stiže do poravnanja nakon sjajnog udarca Nenada Ivanića sa nešto manje od dvadeset metara od gola. Da bi 15 minuta kasnije rezervista Andrija Ratković ponovo prednost vratio na stranu Obrenovčana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK BRODARAC (@fkbrodarac)

 

Konačan rezultat susreta postavio je Lazar Mirković koji je u poslednjim trenucima meča matirao sopstvenog golmana.

- Srpska liga Beograd, 14. kolo:

Radnički (Obrenovac) - Brodarac (Novi Beograd) 4:2 (1:1)

Strelci: I. Zonjić 16`, N. Ivanić 67`, A. Ratković 82`, L. Mirković (a.g.) 90`; V. Ilić 31`, M. Vučetić 54`

Stadion: FK Radnički, Obrenovac

Gledalaca: 300

Sudija: Ivan gospavić (Lazarevac)

Žuti kartoni: S. Vukadin, N. Stjepanović, N. Ivanić (Radnički); M. Vučetić, S. Dacić, V. Janković, L. Ilić (Brodarac)

Radnički (Obrenovac): Kuzmić, Stjepanović, Stojković, Šiškov, Zonjić, Ivanić, Bojović (Ratković), Vukadin, Knežević (MIlovanović), Jovković (Janković), Marković (Stevanović).

Brodarac (Novi Beograd): Petrović, Manov, Vukašinović (Janković), Bašanović, L. Ilić, V. Ilić (Čolović), Dacić (Mitrović), Zečević, Marković, Vučetić (Barović), Bogdanović (Jovanović).

U poslednjem jesenjem kolu obrenovački Radnički gostuje na Banjici ekipi Rada, dok će Brodarac probati da stigne do bodova na domaćem terenu u duelu protiv novobeogradskog Studentskog grada.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading