RAZOČARENJE JESTE VELIKO, ALI ĆE ONO BITI DODATNA MOTIVACIJA: Zvanično saopštenje Minifudbal reprezentacije Srbije - sve je spremno za Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

13.11.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska smotra minifudbala je došla i prošla, a utisci se i dalje sležu.

RAZOČARENJE JESTE VELIKO, ALI ĆE ONO BITI DODATNA MOTIVACIJA: Zvanično saopštenje Minifudbal reprezentacije Srbije - sve je spremno za Evropsko prvenstvo!

Foto: Minifudbal Srbija

Reprezentacija Srbije u Minifudbalu je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u gradu Ras Al Khaimah od 26. oktobra do 4. novembra 2023 godine gde su nastupali u grupi H zajedno sa reprezentacijama Mađarske, Portugala i Libije. "Orlovi" su svoje učešće okončali u grupnoj fazi sa dva poraza i jednom pobedom što ih je zvanično svrstalo na 17. mesto od 32 zemlje učesnice.

 

Po rečima svih ostvarena pozicija je razočaravajuća, ali šta da se radi, tako je kako je a uskoro slede pripreme za Evropsko prvenstvo koje se igra u Sarajevu od 1. juna naredne godine i tu će po nezvaničnim informacijama naša reprezentacija nastupiti podmlađena pošto su pojedini reprezentativci odlučili da okončaju reprezentativnu karijeru, ali će okosnica ostati kako bi pomogla mlađim snagama da se ostvari uspeh koji se čeka godinama.

O svemu što se dešavalo na Svetskom prvenstu u Emiratima, još jednom je viđenje izneo predsednik Asocijacije minifudbal Srbija, Siniša Milanov:

- Razočaranje je veliko, ali to lično mene neće sputati da kao predsednik dam sve od sebe i da našu reprezentaciju podignem na još veći nivo i popularizujem ovaj sport u Srbiji. Nadam se još većoj podršci naših građana kao i publike. Svestan sam da ovo 17. mesto na svetu mnogo znači za neke koji su nas prvi put pratili, ali za nas iz reprezentacije je to razočarenje. Prvog dana juna naredne godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u Sarajevu i nadamo se boljem rezultatu i da ponovimo uspeh direktnog plasmana na Svetsko prvestvo kao što smo učinili u Slovačkoj 2022. godine gde smo na Evropskom prvenstvu bili 9. i tako direktno otišli u Emirate. A nagradu koju sam dobio je samo dalo vetar u leđa da radim na tome da budemo uvek među najjboljima.

Zanimljivu izjavu dao je i kapiten srpskog nacionalnog tima Goran Nedić:

- Razočaran sam, ali nema nam povratka. Da li ću se povući posle ovog neuspeha, to ću još razmisliti. Za sada nemam tu nameru, smatram da mogu još toga da doprinesem Srbiji u ovom sportu. Ovo 17. mesto nije način da se povlačimo, to je opomena za nas koji smo nosioci reprezentacije da još više damo od sebe i da budemo tu uz ove mlađe momke koji nam dolaze, a vama kao portalu u moje ime Hvala za svaki tekst i na promociji nadam se da će te nastavit rad i praćenje minifudbala i na Evropskom rvenstvu 2024. godine. Osteje žal samo što našem predsedniku Siniši nismo doneli medalju za rođendan koji je proslavio sa nama na ovom Svetskom prvenstvu.

 

Marko Živkucin je istakao:

- Hvala svima iz tabora reprezentacije što su mi ukazali to poverenje i verovali u mene da mogu da donesem reprezentaciji. Hvala selektoru Desnici što me je pozvao u nacionalni tim. Bila je ovo lepa prilika da se pokažemo, dali smo svoj maksimu, ali eto prošlo je kako nije očekivano, ali šta je tu je. Čast mi je što sam eto na kraju najjbolji strelac sa dva data gola i to nešto znači. Što se tiče same reprezentacije atmosfera je odlična ovi momci su kao braća. Tu su da posavetuju sve. Nebitno da li si nov, ili si stariji igrač. Jedna ozbiljna porodica i uvek ću se rado odazvati pozivu selektora i ovih čelnih ljudi.

Na kraju svoje viđenje aktuelne situacije izneo je i Luka Sili:

- Bila mi je čast da nosim dres reprezentacija. Hvala selektoru što je baš mene stabvio na spisak za ovo Svetsko prvenstvo. Nadam se da nisam razočarao i da ću imati još koju priliku da zaigram za Srbiju i da proslavimo zajedno taj uspeh. Ja sam novi igrač u ovoj reprezentaciji. Hvala svima što su me prihvatili. Dao sam svoj maksimum i nadam se da ćemo na nekom sledećem takmičenje ostvariti bolji rezultat i da čemo imati tu sportsku sreću..

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading