PREOKRET BORCA NA KRILIMA REZERVISTA: Tim iz Ralje je slavio u derbiju kola na gostovanju Jasenici 2017!

Autor:

Sport

12.11.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buzigan sa tri asistencije režirao trijumf.

PREOKRET BORCA NA KRILIMA REZERVISTA: Tim iz Ralje je slavio u derbiju kola na gostovanju Jasenici 2017!

Foto: FK Borac 1932 Ralja

U okviru 13. kola Podunavske okružne lige ekipa Jasenice 2017 iz Smederevske Palanke ugostila je sastav Borca 1932 iz Ralje. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije (31 osvojen bod), dok su gosti sa jednim bodom više bili na deobi prvog mesta na tabeli.

Republika

Derbi kola opravdao je očekivanja svih prisutnih navijača, od samog starta domaći fudbaleri su krenuli sa odličnom igrom, gosti su nešto slabije krenuli utakmicu, i to se odmah videlo u igri po celom terenu.

Odlično su fudbaleri Jasenice vodili loptu, pritiskali su rivala, i pred sam kraj poluvremena su potpuno zasluženo stigli do vođstva. Predrag Petrović obradovao je domaće navijače, 1:0.

Za vreme desetominutne pauze izvršena je po jedna izmena na obe strane, ulazak Jovića, kasnije i Lalića u redovima Borca je u velikoj meri poboljšao igru tima iz Ralje.

Na isteku 64. minuta upravo rezervista Lalić, koji je ušao pre par trenutaka, dodaje loptu do Lazara Savića koji sa nekih 25 metara evrogolom donosi izjednačenje Borcu, 1:1. Samo par minuta kasnije, lucidni Buzigan probija po desnoj strani, loptu "na tacni" dobija Igor Petrić, 2:1, preokret gostujućeg tima.

Republika

Foto: FK Jasenica 2017

Stadion u Smederevskoj Palanci

Bio je u tim trenucima domaćin na konopcima, i to su iskoristili gosti, opet je Buzigan bio u ulozi asistenta, a novim evrgolom Savić uvećava prednost Borca na 3:1, igrao se 75. minut. 

Plesao je Buzigan po terenu, i razigravao je saigrače, het-trik asistencija overio je u 82. minutu kada je uposlio rezervistu, mladog Jovića, koji trese mrežu golmana Markovića, 4:1 za Borac. Pred sam kraj meča, domaći su "sa kreča" ublažili poraz, strelac je bio Aleksandar Đorđević, za konačnih 4:2 u korist tima iz Ralje. 

Jasenica 2017 (Smederevska Palanka) - Borac 1932 (Ralja) 2:4 (1:0)

Jasenica 2017: Marković, Lekić (od 75' Gajić), Maksimović, Pavić, Mišić, Maričić, Đerić, Đurđević, Petrović, Đorđević, Todorović (od 46' Ješić)

Borac 1932: Dobrić, M. Stojanović (od 60' Lalić), Kovačević (od 90' St. Jevtić), Milošević, Miljković, Savić, A. Stojanović (od 46' Jović), Petrić, Filipović, Sl. Jevtić (od 87' Stanković), Bužigan 

Iz redova Borca su nakon meča kratko izjavili:

- Čestitke svim akterima utakmice, naši momcu su pokazali kako igraju šampioni. Ostaje nam još dva kola, i trenutno se nalazimo u situaciji da ova ekipa uđe u istoriju kao jedna od najboljih selekcija koja je igrala za Borac, i dalje smo bez poraza a bliži se kraj polusezone! 

Ovom pobedom ekipa Borca je nastavila trku sa Mladim radnikom 1940, koji je takođe slavio u ovom kolu, i sada se oba tima nalaze na deobi prve pozicije sa po 35 osvojenih bodova. Sledećeg vikenda u Ralju stiže Lunjevac, dok Jasenica gostuje Slogi iz Miloševca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading